Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Start în finala circuitului şahist Grand Prix România de la Alba Iulia. Cel mai puternic turneu de şah organizat vreodată în Alba

Publicat

Cel mai aşteptat eveniment al Festivalului Internaţional al României la Şah organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba a debutat luni, 5 decembrie, la Hotel Transilvania din Alba Iulia.

Reunind la start 16 dintre cei mai buni jucători de şah din România, se va desfăşura pe parcursul a două zile în care participanţii vor juca într-o primă fază în 4 grupe preliminare, urmând ca apoi să se desfăşoare meciurile directe din sferturile de finală, seminifinale şi finală, care vor decide poziţiile în clasamentul final.

Festivitatea de deschidere a fost onorată de prezenţa lui: Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Nicolae Albu, prefectul judeţului Alba, Marcel Florea, director general Florea Grup.

Din partea Federaţiei Române de Şah au participat vicepreşedintele Alin Berescu, secretarul general Gabriel Grecescu şi membrii Consiliului Director al F.R.Şah Marius Ceteraş şi Alin Câmpeanu.

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

Grupa A – David Gavrilescu, Andrei Istrăţescu, Andrei Filip şi Alessia Ciolacu

Grupa B – Bogdan Deac, Mircea Pârligras, Gergely Szabo şi Filip Magold

Grupa C – Marius Manolache, Irina Bulmaga, George Stoleriu şi Lucian Filip

Grupa D – Constantin Lupulescu, Mihnea Costachi, Alexandru David şi Ioan Cosma

Startul primei runde s-a dat după efectuarea primei mutări în mod festiv la fiecare din cele patru grupe preliminare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a mutat pentru tânărul maestru internaţional David Gavrilescu, locul 1 în circuitul Grand Prix România după cele 5 etape preliminare, prefectul judeţului Alba,  Nicolae Albu, a mutat pentru marele maestru internaţional Gergely Szabo, antrenorul echipei naţionale feminine a României, Marcel Florea, directorul general Florea Grup a mutat pentru Irina Bulmaga, lidera echipei feminine a României, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan, a efectuat prima mutare pentru favoritul publicului albaiulian, Mihnea Costachi.

Meciurile din grupe se dispută luni 5 decembrie între orele 9.30-12.30 şi 16.00-19.00. Primii doi din fiecare grupă se vor califica pentru sferturile de finală, programate marţi 6 decembrie de la ora 9.30, semifinalele urmând a începe la ora 11. Marea finală a circuitului este programată marţi de la ora 16.

Accesul publicului pasionat de şah este permis atât în sala de joc, cât şi în studioul din care se vor transmite live partidele. Turneul poate fi urmărit live şi pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Şah facebook.com/FRSah.ro.

Seria de evenimente şahiste organizate în judeţul Alba se va încheia cu Gala Şahului Românesc, programată marţi 6 decembrie de la ora 18, eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi cei mai buni şahişti români ai anului 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax