Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

START în Programul „Prima Casă”, ediţia 2015. Băncile pot garanta credite pentru achiziţia de locuinţe în valoare de 2,64 miliarde lei

Publicat

prima casa Băncile pun la dispoziție pentru programul „Prima Casă” un plafon de garantare de 2,64 miliarde lei, sumă care include plafonul alocat pentru anul în curs și la care se adaugă diferența rămasă neutilizată din plafonul anului 2014.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uria anunțat demararea etapei a șaptea a programului, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului finanțelor publice, în data de 30 ianuarie 2015, care stabilește comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garanții la același nivel cu cel anterior, respectiv 0,49%/an aplicat la soldul finanțării.

„Din momentul publicării comisionului, băncile partenere pot să trimită FNGCIMM solicitări de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de către beneficiarii programului Prima Casă. Până la alocarea efectivă a plafonului aferent anului 2015, finanțatorii participanți în Program pot transmite solicitările de garantare în limita diferenței alocate și rămase neutilizate din plafonul anului 2014”, se spune în comunicat.

Pentru 2015, Guvernul a aprobat acordarea de garanții guvernamentale pentru achiziționarea unei locuințe prin programul Prima Casă în valoare de 2,5 miliarde de lei. În cadrul programului, sunt partenere 17 bănci care activează pe piața din România.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax