Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Start-up Nation 2017: Se prelungește sesiunea de înscriere în program. Peste 9.000 de dosare, depuse până miercuri

Publicat

start up startup

start up startup Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunțat, miercuri, prelungirea sesiunii de înscriere a firmelor în programul Start-up Nation 2017, prin care se oferă maximum 200.000 de lei, fonduri nerambursabile, pentru investiții.

Antreprenorii interesați de înscrierea în program pot depune dosarele online ca și până acum, până la data de 28 iulie, ora 20.00, a anunțat Laufer, pe pagina sa de Facebook. Termenul anterior era 14 iulie, ora 20.00.

Laufer spune că ministerul său a dat astfel „curs solicitării mediului de afaceri privind prelungirea termenului limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation”, ca urmare a dificultăților întâmpinate la înregistrarea firmelor la Registrul Comerțului, pe ultima sută de metri.

„Încă de săptămâna trecută, potențialii beneficiari ai Start-up Nation au semnalat o serie de deficiențe de natură tehnică privind procedurile de înființare a firmelor și obținerea documentelor necesare.

Pentru a putea remedia urgent aceste probleme apărute, am acționat imediat, ne-am întâlnit cu persoanele din conducerea instituțiilor în cauză (ONRC, ANAF) pentru a găsi soluții.

Pe lângă remedierea problemelor de natura tehnică, pentru menținerea unei competiții corecte și transparente în cadrul programului Start-up Nation, considerăm ca se impune prelungirea termenului limită de înscriere a proiectelor”, spune Ilan Laufer.

Miercuri, în jurul orei 17.30, erau circa 9.100 de dosare depuse în programul Start-up Nation, potrivit datelor oficiale. Chiar dacă ar fi și planuri de afaceri completate ca test sau cu date nereale, numărul indică o accelerare a depunerilor pe ultima sută de metri.

Practic s-a depășit numărul de 8.500 de planuri de afaceri depuse, un prag psihologic – la 8.500 de finanțări la valoarea maximă de 200.000 de lei, s-ar epuiza bugetul maxim al programului Start-up Nation 2017, de 1,7 miliarde de lei.

De luni dimineața, în ultima săptămână de depunere, pare să se fi mărit ritmul îscrierilor. Luni, la ora 8.00 erau 5.844 de dosare depuse, ceea ce înseamnă că până miercuri, la 17.30, s-au mai depus peste 3.250 de planuri de afaceri. Practic în nici 3 zile a apărut un număr de planuri de afaceri comparabil cu cel înregistrat în primele 24 de zile ale sesiunii.

Guvernul și-a propus să acorde ajutoare nerambursabile de valori diferite în limita a 200.000 de lei unui număr de 10.000 de firme, în programul Start-up Nation 2017.

Sesiunea de înscriere în program se încheie vineri, 28 iulie, la ora 20.00. Finanțările se acordă firelor în ordinea punctelor aumulate.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax