Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Start-Up Nation 2024: Fondurile nerambursabile acordate antreprenorilor ar putea crește. Noutăți anunțate de Ministerul Economiei

Publicat

Start-Up Nation 2024. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) pregătește, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), o nouă ediție a programului Start-Up Nation. 

Ministerul Economiei a anunțat recent că cea de-a IV-a ediție a proiectului de succes de susținere a antreprenorilor români presupune finanțări din fonduri externe nerambursabile în valoare de aproximativ 400 milioane de euro, prin Programul Educație și Ocupare 2021- 2027.

În prezent echipele tehnice MEAT – MIPE perfectează cadrul legal necesar lansării acestui program pentru stimularea antreprenoriatului românesc și crearea de noi locuri de muncă, cu accent pe educație și training.

Start-Up Nation 2024: care sunt noutățile din acest an

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, noua ediție Start-Up Nation ar putea aduce o serie de noutăți:

  • cursurile de pregătire antreprenorială ar putea să devină condiție de eligibilitate și vor fi desfășurate ca modul în cadrul schemei;
  • valoarea alocației financiare nerambursabile ar putea ajunge la 250.000 lei/IMM, acoperind cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse, cu obligația creării a minimum două locuri de muncă. În primele ediții ale programului, suma maximă oferită a fost de 200.000 de lei/beneficiar.

Programul se află încă în etapa de pregătire. Informațiile oficiale despre punerea acestui proiect în consultare publică, adoptarea cadrului legislativ aferent și deschiderea perioadei de înscriere vor fi comunicate exclusiv de MEAT și vor fi publicate pe site-urile oficiale www.economie.gov.ro și www.imm.gov.ro, precum și pe canalele social media ale instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ciurea

    joi, 28.03.2024 at 23:46

    Ar fii fost cazul de mult să se axaze pe ce au oamenii de făcut și să lase tot felul de bariere de punctaje de prosti că nu au făcut nimic cu fondurile astea așa zis europene plate tot din bani noștri pentru că nu au făcut mai nimic cu ele mai mult au încurcat lumea. Nu realizează deloc, că încurcă lumea în loc să o descurce, de ce nu formați niște oameni care să îi consulte și să îi ajute pe oamenii în proiectele lor? Și țineți acele așa zise compani de consultanță și aici mă refer la unele din ele că nu le știu pe toate care cer bani să te ajute cu actele și după ce după ce și-au văzut banii nu te mai ajută cu ar trebui.

  2. Ciurea

    joi, 28.03.2024 at 23:56

    Da ori cum nu mă aștept la vre-un răspuns de la voi că orcum nu ați răspuns nici o dată de nimic sau să încercați să îndreptați ceva.Asa că comentăm să ne aflăm în treabă, că oricum vouă nu vă pasă de noi sau să aveți vreo treabă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax