Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Start-up Nation: Guvernul vrea să aloce fonduri la jumătatea necesarului minim pe anul 2017, la rectificarea bugetară

Publicat

start up startup

start up startup Guvernul urmează să aloce Ministerului pentru Mediul de Afaceri, la prima rectificare bugetară din acest an, un plus de 247,9 mil pentru finantarea programelor, în special pentru IMM-uri, după cum a declarat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, vineri, într-o conferință. Sumele sunt mult mai mici decât necesarul de cheltuieli pentru programul Start-up Nation până la finalul anului, scrie startupcafe.ro.

„Start-up Nation are asigurate toate resursele necesare pentru implementare. Voi carifica săptămâna viitoare, într-o conferință de presă” – a declarat, pentru StartupCafe.ro, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer.

Întrebat dacă banii vor ajunge până la o eventuală a doua rectificare bugetară, el a răspuns afirmativ.

Ministrul Finanțelor, Ioanuț Mișa, a prezentat vineri care vor fi alocările propuse de Ministerul Finanțelor, la rectificarea bugetară, în urma discuțiilor cu celelalte ministere, decizia finală urmând să fie luată de Guvern în ședință.

”Ministerul Comertului – 247,9 mil pentru finantare programe, in special pentru IMM-uri” – a spus Mișa.

Reamintim că în bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri sunt prevăzute credite de angajament de 1,2 miliarde de lei pentru programul Start-up Nation și 15 milioane de lei pentru programul de export. Pentru a putea fi folosite, creditele de angajament trebuie transformate în credite bugetare prin rectificare bugetară.

Cert este că, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat că a solicitat la Finanțe suma maximă de 1,2 miliarde de lei pentru transformarea creditelor de angajament în credite bugetare, pentru programul Start-up Nation.

Laufer a menționat însă că cel mai probabil, având în vedere tranșele de cheltuieli care se vor angaja în aest an în programul Start-up Nation, nu va fi nevoie de întreaga sumă de 1,2 miliarde de lei, ci numai de 0,4-0,5 miliarde de lei – credite de angajament care să fie transformate în credite bugetare.

Așadar, în loc de măcar 400-500 de milioane de lei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri ar urma să primească numai 247,9 milioane de lei.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax