Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Start-up Nation: Lista finală a proiectelor finanțate, publicată în iunie. Anunțul ministrului Oprea, la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Ministrul pentru mediu de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan – Radu Oprea a prezentat, la Alba24, o statistică referitoare la programul Start-up Nation. În județul Alba au fost depuse, în a doua ediție a programului, peste 900 de proiecte, de două ori mai multe decât cele depuse în primul an. Potrivit ministrului, lista cu cele 10.000 de proiecte care vor primi fiecare o finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei, va fi publicată până cel târziu la sfârșitul lunii iunie.

„Suntem la cea de-a doua ediție a Start-up Nation și deja eu spun că s-a transformat într-un fenomen. Esența lui este retrezirea spiritului antreprenorial. 19.200 de proiecte depuse în prima ediție, în 2017, la a doua ediție, în 2018, 33.514.

În județul Alba, la prima ediție au fost depuse 411 proiecte, iar la a doua ediție 926, deci mai mult decât dublu”, a declarat Ștefan – Radu Oprea, la Alba24.

Peste 7.000 de proiecte, analizate până în prezent. Lista finală cu cele 10.000 de proiecte, afișată până la sfârșitul lunii iunie

Potrivit ministrului, în acest an au fost analizate deja peste 7.000 de proiecte, urmând ca până la sfârșitul lunii iunie, cel târziu, să fie afișată lista celor 10.000 de proiecte care vor fi finanțate cu 200.000 de lei fiecare.

„Sigur că este o concurență mai mare, sunt tot 10.000 de proiecte care vor fi finanțate, 200.000 de lei alocație financiară nerambursabilă. Acum suntem în faza în care analizăm proiecte. Deja sunt peste 7.000 de proiecte de proiecte analizate. Așteptăm răspunsuri la clarificări la peste 1.000 de proiecte depuse de planuri de afaceri, 500 și ceva au fost respinse până acum.

Vestea bună, deja am început să semnăm contracte de anul acesta, astfel încât să aibă cât mai mult timp să poată să își pună în aplicare afacerile și ideile în care cred și pe care și le-au dorit. Undeva la sfârșitul lunii iunie, cel mai târziu, cu certitudine va fi lista completă afișată, astfel încât să știe cei care sunt în primii 10.000 și îi invităm pe toți la semnarea de contracte”, a mai declarat ministrul.

Start-up Nation, simplificat pentru antreprenori

„Lucrurile sunt mult simplificate, și cei care au aplicat în Start-up Nation știu. Am învățat din ediția 2017, am venit cu un avans, am venit cu o sumă forfetară pentru a putea plăti salariile și chiriile, astfel încât, pornind de la un lucru simplu: antreprenorul trebuie să fie dedicat afacerii lui, trebuie să își petreacă timpul încercând să facă cât mai profitabilă afacerea, nu să își piardă timpul mergând la bancă sau la alte instituții ale statului și luptând cu birocrația.

Sunt mult mai mulți antreprenori anul acesta. Am plecat de la ideea că eram pe ultimul loc în Europa, spiritul antreprenorial nu era dezvoltat. Astăzi, șase din zece tineri își doresc să devină antreprenori.

Luna aceasta vom pune pe site, în transparență, procedurile pentru microindustrializare – 450.000 de ron alocație financiară nerambrusabilă, 10% cofinanțare, pentru creșterea capacității serviciilor de piață și comerciale – 250.000 de ron alocație financiară nerambrusabilă, 10% cofinanțare”, a declarat ministrul, la Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax