Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stația de închirieri biciclete din Parcul Unirii din Alba Iulia, inaugurată în 8 aprilie. Tarifele și traseele pe unde te poți plimba

Publicat

Stația de închiriat biciclete din Parcul Unirii din Alba Iulia se va deschide marți, 8 aprilie. Albaiulienii şi turiştii care vor dori să se plimbe pe două roţi pe trasee din oraş vor avea la dispoziţie 70 de biciclete noi. Prețurile pentru închiriere sunt modice, scopul administrației locale fiind acela de a promova mișcarea în aer liber.

Începând de marți, 8 aprilie, albaiulienii se pot apuca din nou de mișcare. Dacă tot s-a încălzit vremea afară și Cetatea este numai bună de explorat, cu siguranță o tură cu bicicleta vă „trage cu ochiul”. Dacă nu dispuneți de una, fie că sunteți localnic sau turist, o puteți închiria, pe bază de buletin și contra sumei de 4 lei/oră sau 15 lei/24 ore. De asemenea, tinerii cu vârsta de până la 16 ani şi pensionarii vor putea să le utilizeze gratuit.

Proiectul aparține Asociației „Green Revolution” din România, cea care derulează programul „I`Velo”, din 2010, în Bucureşti, Buftea, Braşov, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. De asemenea, „Green Revolution” oferă şi cele 60 de biciclete noi.

În şedinţa CL Alba Iulia de la jumătatea lunii martie, a fost aprobată documentaţia pentru transmiterea în folosinţă gratuită a unei suprafeţe de 100 mp în zona Parcul Unirii din Cetate, pentru amenajarea staţiei de biciclete. Locaţia are acces la curent electric şi internet.

Este o premieră pentru Alba Iulia, după cum se arată în documentaţia proiectului ce a intrat în atenţia consilierilor locali, iar programul I`Velo are drept scop introducerea bicicletei în peisajul vieţii urbane ca mijloc de transport alternativ. Cu 11 centre de închiriere a bicicletelor şi aproximativ 1.000 de biciclete, I`Velo a înregistrat 820.000 de utilizări în 4 ani de activitate, se mai arată în proiect.

Iniţiatorii proiectului de hotărâre reamintesc că în Alba Iulia au fost amenajate mai multe piste pentru biciclete, odată cu modernizarea unor căi de acces. Astfel, în zona Calea Moţilor – strada Zlatnei – DN74 sunt amenajaţi 3,3 km pentru biciclişti, pe strada Alexandru Ioan Cuza-E81-DN1 2,7 km, în zona Mamut – Parcul Dendrologic sunt cuprinşi 5,4 km, în urma reabilitării Centrului istoric al oraşului – Fortificaţia de tip Vauban 4 km şi pe Bulevardul Transilvaniei 0,4 km.

Citește și FOTO: CycleLogistics – transportul bunurilor cu bicicleta la Alba Iulia. 11 orașe din Europa fac parte din acest proiect inedit

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax