Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stație de captare, tratare și pompare apă direct din râul Sebeș, pentru platforma Kronospan. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

kronospan

Kronospan Sebeș vrea să amenajeze un sistem de captare, tratare și pompare apă direct din râul Sebeș, pentru asigurarea necesarului de apă tehnologică pe platforma industrială. În acest sens, compania a solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului emiterea unui acord de mediu. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Sistem de captare, tratare și pompare apă din râul Sebeș”, titular SC Kronospan Sebeș SA.

Potrivit memoriului de prezentare, se propune înființarea unui sistem propriu de asigurare a apei pentru platforma Kronospan Sebeș, format din: captare cu crib de mal din râul Sebeș, stație de tratare a apei cu filtre de nisip cu spălare continuă și conductă de transport a apei tratate de la stația de tratare la rețeaua de incintă a beneficiarului.

În prezent, pe amplasamentul Kronospan se desfășoară următoarele activități:

  • producerea de rășini lichide și rășini pulbere
  • producerea plăcilor de tip PAL și MDF și înnobilarea acestora
  • producerea formaldehidei (instalație aparținând societății Kronochem Sebeș SRL)

Necesarul de apă pentru activitățile tehnologice este în prezent asigurat din rețeaua publică de alimentare cu apă a localității Sebeș. Conform datelor furnizate de beneficiar, consumul de apă pentru activitățile tehnologice proprii este de 65 mc/h.

Având în vedere că în prezent necesarul de apă tehnologică este asigurat din rețeaua publică de apă potabilă, cu un cost pe mc de apă semnificativ ridicat, Kronospan analiza posibilității de asigurare a apei dintr-o sursă supraterană.

Obiectul sistemului de alimentare cu apă propus este alcătuit din:

– Captare apă brută cu crib de mal – ce cuprinde lucrări de amenajare a albiei minore cu anrocamente, lucrări de amenajare a malului stâng al râului Sebeș cu un pereu de piatră rostuită și gabioane și crib din beton armat amplasat în talvegul albiei minore prevăzut cu un grătar din inox.

– Stație de tratare a apei – compusă, în ordinea tehnologică de tratare din: stație de pompare apă brută pentru preluarea apei din râul Sebeș, filtre de nisip cu spălare continuă, dezinfecția apei cu UV, instalație de clorinare, bazin tampon și stație de pompare a apei tratate către platforma industrială.

– Conductă de transport a apei tratate – prevăzută pentru transportul apei tratate de la stația de tratare la rețeaua de incintă a beneficiarului. Conducta de transport va fi realizată din PEID PN10 Dn 200 mm și va fi amplasată atât pe domeniul public concretizat în străzi locale cât și pe domeniul privat din interiorul platformei industriale.

Amplasarea pe domeniul public se va realiza exclusiv subteran, iar în interiorul platformei industriale aceasta va fi amplasată atât subteran cât și suprateran, prin ancorare de suprastructura tehnică existentă. Pe traseul conductei vor fi prevăzute cămine echipate cu vane de secționare, atât la subtraversarea drumului național cât și în interiorul platformei pentru ramificații.

Valoarea totală a investiției este estimată la 6.739.105,21 lei, fără TVA.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax