Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Staţie de epurare la standarde europene, în Alba Iulia. Un proiect de 10 milioane de euro

Publicat

Miercuri, 21 martie 2012, reprezentanţii „Apa CTTA” Alba şi cei ai companiei germane „Hochtief Solutions” AG au semnat un contract pentru refacerea staţiei de epurare din Alba Iulia, în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”. Valoarea contractului este de 10 milioane de euro, iar proiectul este cofinanțat prin Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”.

Proiectul are ca obiectiv refacerea actualei staţii de epurare din Alba Iulia şi aducerea acesteia la standarde europene. Staţia de epurare va putea deservi până la 86.000 de locuitori echivalenţi (locuitori şi agenţi economici de pe raza municipiului), la finalizarea lucrărilor, în martie 2015.

Până atunci, actuala staţie de epurare va fi modificată şi modernizată complet, de către firmele „Hochtief Solutions” AG şi „Von Roll BHU Umwelttechnik” GmbH, care se vor ocupa de întreg procesul de refacere al staţiei existente în prezent.

Durata de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care durata de execuţie a lucrărilor este de maxim 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, urmând ca perioada de notificare a defectelor să fie de 12 luni de la data semnării certificatului de recepţie al lucrării.

Astăzi prinde viaţă un nou obiectiv de investiţii în municipiul Alba Iulia, iniţativă pe care am avut-o în urmă cu câţiva ani şi care răspunde solicitărilor venite din partea albaiulienilor, companiilor sau altor instituţii publice şi private care îşi desfăşoară activitatea aici. Este un obiectiv care pe de o parte susţine calitatea vieţii locuitorilor municipiului nostru şi, pe de altă parte, sprijină mediul de afaceri local. În egală măsură, acest proiect foloseşte resurse materiale, umane locale şi generează beneficii materiale directe bugetului local”, a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Firma germană „Hochtief Solutions” AG, câștigătoarea licitației, are sediul la Essen şi a fost fondată în anul 1873, fiind specializată în infrastructură.

Compania „Von Roll BHU Umwelttechnik” GmbH a implementat sistemul de filtrare a apelor reziduale pentru Hong Kong (China) şi pentru oraşe din Germania, Slovenia şi chiar din România şi a patentat sistemul de biofiltrare a apelor uzate, care a fost recunoscut la nivel internaţional ca fiind unul dintre cele mai eficiente procese tehnologice din domeniu.

În cadrul aceluiaşi proiect, la începutul anului 2011, a fost demarat un proces de reabilitare și extindere a reţelei de canalizare pe raza orașului și a carierelor limitrofe, care până în 2013 este prevăzut să ajungă la o lungime totală de 44 km, plus finalizarea a 11 stații de pompare. Acest proiect, cu o valoare de 34.377.890 lei, este cofinanţat prin Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Finalizarea celor 44 de km de reţele de canalizare se va face în luna septembrie 2012 şi va avea prevăzută o perioadă de 12 luni pentru comunicarea şi remedierea eventualelor probleme apărute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gigi

    joi, 22.03.2012 at 10:43

    Sa vedem, deocamdata in Mures curge aceeasi zeama infecta ca si pe vremea raposatului…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax