Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Staţie de închiriat biciclete pentru albaiulieni şi turişti în Parcul Unirii din Cetate. Tarifele şi traseele pe care te vei putea plimba pe două roţi

Publicat

În Parcul Unirii din Alba Iulia urmează să fie amenajată o staţie de închiriat biciclete pentru albaiulieni şi turişti. Administraţia locală vrea să includă oraşul în reţeaua localităţilor mari care oferă aceste servicii cetăţenilor şi pentru promovarea mişcării în aer liber.

Vor fi disponibile 60 de biciclete noi la care vor avea acces atât locuitorii din Alba Iulia, cât şi vizitatorii. Tariful de închiriere propus este de 3 lei/oră sau 15 lei/24 ore, iar tinerii până la vârsta de 16 ani şi pensionarii vor putea să le utilizeze gratuit.

Este vorba despre un proiect al Asociației “Green Revolution” din România, care derulează programul „I`Velo”, din 2010, în Bucureşti, Buftea, Braşov, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Alba Iulia va intra în seria acestor oraşe în care locuitorii şi turiştii pot închiria biciclete dacă în şedinţa de CL de vineri va fi aprobată documentaţia pentru transmitere în folosinţă gratuită a unei suprafeţe de 100 mp în zona Parcul Unirii din Cetate, pentru amenajarea staţiei de biciclete. Locaţia va avea acces la curent electric şi internet.

Este o premieră pentru Alba Iulia, după cum se arată în documentaţia proiectului ce intră în atenţia consilierilor locali, iar programul I`Velo are drept scop introducerea bicicletei în peisajul vieţii urbane ca mijloc de transport alternativ. Cu 11 centre de închiriere a bicicletelor şi aproximativ 1.000 de biciclete, I`Velo a înregistrat 820.000 de utilizări în 4 ani de activitate, se mai arată în proiect.

Cele 60 de biciclete noi vor fi asigurate de Asociaţia “Green Revolution” şi vor fi achiziţionate în cadrul programului.

Iniţiatorii proiectului de hotărâre reamintesc că în Alba Iulia au fost amenajate mai multe piste pentru biciclete, odată cu modernizarea unor căi de acces. Astfel, în zona Calea Moţilor – strada Zlatnei – DN74 sunt amenajaţi 3,3 km pentru biciclişti, pe strada Alexandru Ioan Cuza-E81-DN1 2,7 km, în zona Mamut – Parcul Dendrologic sunt cuprinşi 5,4 km, în urma reabilitării Centrului istoric al oraşului – Fortificaţia de tip Vauban 4 km şi pe Bulevardul Transilvaniei 0,4 km.

De asemenea, administraţia locală aminteşte de proiectul în implementare „Moving Goods by Cycle” ce  încurajează renunţarea la autovehiculele motorizate şi folosirea mai multor biciclete pentru transportul de bunuri în centrele oraşelor din Europa, reducerea energiei în transportul de mărfuri urban.

Se va încheia un protocol cu Asociaţia “Green Revolution” pentru promovarea mişcării în aer liber şi responsabilizarea faţă de mediul înconjurător.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ioana Andreea

    luni, 17.03.2014 at 18:23

    Păi eu tot am fost curioasă si nicicum nu m-am lămurit de o chestie: oare nu era vorba, de vreo doi ani, că erau biciclete gratis prin cetate, date de ceva politician, dorin nistor, daca ţin eu bine minte… Nu le-am văzut niciodată în cetate… Ce doamne iartă-ne s-o fi ales de ele?? Le-o vândut pe oser?? :)))

  2. groparu` si legistu

    luni, 17.03.2014 at 21:17

    da ce sa zic,piste pentru biciclete,eu merg zilnic de la stadion pe str. bucuresti,sa auziti ce mi-o iau de la ,,regii soselelor,,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax