Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stații de autobuz cu iluminare led și panouri fotovoltaice, la Sebeș. Valoarea investiției

Publicat

Două stații de autobuz moderne, dotate cu panouri fotovoltaice, iluminare led și panouri publicitare, urmează să fie amplasate în curând pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș. 

Serviciul de Administrarea Patrimoniului (SPAP) Sebeș a cumpărat recent, prin intermediul platformei SEAP, două stații de autobuz cu panouri fotovoltaice. Valoarea achiziției este de 97.478,99 de lei, fără TVA.

„Una dintre principalele probleme cu care se confruntă municipiul Sebeș în domeniul infrastructurii de transport o reprezintă lipsa stațiilor de autobuz amenajate corespunzător, acoperite și iluminate, aspecte ce conduc la scăderea activității acestui mod de transport.

Obiectivul specific al acestui proiect îl constituie realizarea a două stații de autobuz acoperite, alimentate cu panouri fotovoltaice, oferind astfel utilizatorilor rețelei de transport în comun accesibilitate, securitate și confort datorate spațiilor de protecție împotriva ploii și a vântului în sezonul rece, dar și împotriva soarelui și a caniculei vara”, scrie în studiul de fezabilitate.

Potrivit documentației, cele două stații vor fi amplasate pe strada Mihail Kogălniceanu – respectiv în locul stației de autobuz de lângă stația de TAXI.

Stația de autobuz cu o construcție provizorie metalică, existentă în prezent în zonă, se va desființa. Pe platforma acesteia se vor construi și amplasa două stații de autobuz cu distanța de 2 metri între ele, fiecare cu o suprafață de 3,36 mp.

Construcția propusă va fi una modulară, cu ramă metalică din profil rectangular de 10 x 10 cm și acoperiș din plexiglass de 8mm transparent, cu protecție UV, rezistent la șocuri.

Vor fi prevăzute cel puțin 6 locuri de stat jos – bănci metalice cu șezut din lemn termotratat.

Stațiile vor avea panouri publicitare și sistem de iluminare nocturn cu panou fotovoltaic și becuri LED.

„Mobilierul urban (stația) se poate întreține singur din publicitatea pe care o afișează”, se mai precizează în studiul de fezabilitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax