Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stații de încărcare a mașinilor electrice, la fiecare 60 de kilometri, pe drumurile din UE. Când intră în vigoare legea

Publicat

Statele membre UE vor fi obligate să instaleze stații de încărcare a mașinilor electrice pe rețeaua europeană de șosele, potrivit unui proiect de lege adoptat marți de Parlamntul European.

Concret, până în 2026, stațiile de încărcare electrică pentru autoturismele cu o putere minimă de 400 kW vor trebui să fie instalate cel puțin la fiecare 60 de kilometri de-a lungul rutelor centrale ale rețelei TEN-T.

Pentru camioane și autobuze, vor trebui instalate până în 2028 stații de reîncărcare la fiecare 120 de kilometri, pe 50% dintre drumurile principale ale Uniunii Europene, potrivit Startu Cafe.

Un alt plan ține de alimentarea cu hidrogen. Țările UE trebuie să asigure de-a lungul rutelor centrale ale rețelei TEN-T, stații de realimentare cu hidrogen la cel puțin fiecare 200 de kilometri, până în 2031.

Ce este rețeaua de drumuri TEN-T

Rețeaua de drumuri TEN-T (Trans-European Transport Network) este o rețea de transporturi care conectează diferite regiuni ale Europei pentru a facilita mobilitatea și transportul eficient al persoanelor și mărfurilor.

Este un proiect al Uniunii Europene care vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de transport trans-europene, inclusiv a drumurilor, căilor ferate, aeroporturilor și căilor navigabile interioare.

Rețeaua de drumuri TEN-T este concepută pentru a asigura o conectivitate bună între statele membre ale Uniunii Europene și pentru a sprijini circulația fără probleme a bunurilor și persoanelor pe întregul teritoriu european.

Aceasta acoperă atât rețelele de transport la nivel continental, numite „coridoare”, cât și segmentele de transport la nivel regional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. popa marcel

    marți, 11.07.2023 at 20:21

    Noi nu avem wc la autostrada ,ce sa mai vorbim de statii.Bine ca il avem pe omul modern politic.Mincinos si corupt.De o viata in functie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax