Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stații de încărcare pentru vehicule electrice, pe Autostrada A1 Deva – Sibiu. Unde vor fi amplasate


Publicat

CNAIR a început procesul de consultare pentru instalarea unor stații de reîncarcare pentru vehicule, în mai multe spații pentru servicii situate pe Autostrada A1, tronsoanele Nădlac – Timișoara – Deva – Sibiu și Pitești – București și pe Autostrada A2, București – Constanța.

Patru dintre locațiile propuse se află în județul Hunedoara (spațiile pentru servicii din zona municipiului Orăștie) respectiv în județul Sibiu (spațiile pentru servicii din zona comunei Cristian).

Potrivit CNAIR, procesul de consultare de piață privind Caietul de Sarcini pentru realizarea proiectului Instalarea stațiilor de reîncarcare pentru vehicule electrice în anumite Spații pentru Servicii situate pe Autostrada A1, tronsoanele tronsoanele Nădlac – Timișoara – Sibiu și Pitesti – București și pe Autostrada A2, București – Constanța se desfășoară în perioada 6 – 16 februarie.

Vezi aici caietul de sarcini.

Potrivit documentului, în prezent, CNAIR are 860 km autostrăzi în exploatare și alte sectoare noi de autostradă în diverse stadii de execuție. La nivelul UE este instituit un cadru comun de măsuri destinate instalării infrastructurii pentru combustibili alternativi, cu scopul de a reduce la minimum dependența de petrol și de a atenua impactul transporturilor asupra mediului.

Astfel, pentru punerea în aplicare a dispozitiilor legale privind administrarea drumurilor, cât și a celor europene și naționale privind combustibilii alternativi, CNAIR a demarat procedurile necesare instalării stațiilor de reîncarcare pentru vehicule electrice.

Autostrăzile Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Orăștie – Sibiu (A1) – București – Pitești (A1) și București – Medgidia – Constanța (A2) fac parte din rețeaua principală de transport rutier (TEN – T core). Instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice pe rețeaua transeuropeană de transport rutier este o obligație ce revine României, ca țară membră a Uniunii Europene.

Locații propuse pentru instalarea stațiilor de reîncărcare:

Autostrada A1, tronson Nădlac – Timișoara – Sibiu

Lot obiectiv – UAT – Tip spațiu

 • A1 tronson Nădlac – Arad, Spațiu pentru Servicii – km558+380 stg. – orașul Pecica – județul Arad – S2
 • A1 tronson Nădlac – Arad, Spațiu pentru Servicii – km558+380 dr. – orașul Pecica – județul Arad – S2
 • A1 tronson Timișoara – Lugoj, Spațiu pentru Servicii – km481+646 stg. – orașul Recaș, județul Timiș – S3
 • A1 tronson Timișoara – Lugoj, Spațiu pentru Servicii – km481+646 dr. – orașul Recaș, județul Timiș – S3
 • A1 tronson Lugoj – Deva, Spațiu pentru Servicii km389+710 stg. – comuna Ilia, județul Hunedoara – S1
 • A1 tronson Lugoj – Deva, Spațiu pentru Servicii km389+710 dr. – comuna Ilia, județul Hunedoara – S1
 • A1 tronson Deva – Orăștie, Spațiu pentru Servicii km340+500 stg. – municipiul Orăștie, județul Hunedoara – S2
 • A1 tronson Deva – Orăștie, Spațiu pentru Servicii km340+500 dr. – municipiul Orăștie, județul Hunedoara – S2
 • A1 tronson Orăștie – Sibiu, Spațiu pentru Servicii km260+160 stg. – comuna Cristian, județul Sibiu – S2
 • A1 tronson Orăștie – Sibiu, Spațiu pentru Servicii km260+160 dr. – comuna Cristian, județul Sibiu – S2

Autostrada A1, tronson București – Pitești

Lot obiectiv – UAT – Tip spațiu

 • A1 tronson București – Pitești, Spațiu pentru Servicii km 110+100 stg. – municipiul Pitești, județul Argeș – S1
 • A1 tronson București – Pitești, Spațiu pentru Servicii km 110+100 dr. – municipiul Pitești, județul Argeș – S1

Autostrada A2, București – Constanța

Lot obiectiv – UAT – Tip spațiu

 • A2, tronson București – Cernavodă, Spațiu pentru Servicii km 19+800 stg. – comuna Cernica, Județul Ilfov – S3
 • A2, tronson București – Cernavodă, Spațiu pentru Servicii km 19+800 dr – comuna Cernica, Județul Ilfov – S3
 • Autostrada 2, tronson București – Cernavodă, Spațiu pentru Servicii km 88+300 dr. – comuna Vâlcelele, județul Călărași – S2
 • Autostrada 2, tronson București – Cernavodă, Spațiu pentru Servicii km 88+300 stg. – comuna Vâlcelele, județul Călărași – S2
 • Autostrada 2, tronson București – Cernavodă, Spatiu pentru Servicii km 139+830 stg. – municipiul Fetești, județul Ialomița – S2
 • Autostrada 2, tronson București – Cernavodă, Spațiu pentru Servicii km 139+830 dr. – municipiul Fetești, județul Ialomița – S2
 • Autostrada 2, tronson Medgidia – Constanța, Spatiu pentru Servicii km 186+090 stg. – orașul Murfatlar, județul Constanța – S1
 • Autostrada 2, tronson Medgidia – Constanța, Spațiu pentru Servicii km 186+580 dr. – orașul Murfatlar, județul Constanța – S1

sursa: cnadnr.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Proiect PSD pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie 2020. Alte prevederi ale proiectului

Publicat

Mandatele aleșilor locali ar putea fi prelungite până la 1 noiembrie 2020, potrivit unui proiect de lege al PSD. Pentru ca mandatele să fie prelungite până la cel târziu 1 noiembrie, alegerile locale trebuie organizate până la începutul lui octombrie.

„Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 01 noiembrie 2020”, scrie în proiectul obținut de sursa citată.

Potrivit proiectului, social-democraţii cer şi înjumătăţirea numărului necesar de semnături pentru depunerea candidaturilor.

„Prin derogare de la prevederile art. 49 şi art. 50 din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, numărul minim al susţinătorilor necesar pentru depunerea candidaturilor se va reduce la jumătate”, se mai arată în proiect.

Social-democraţii mai cer ca data alegerilor să fie stabilită de Parlament, nu de Guvern, cum se întâmplă în momentul de faţă.CCR a decis, miercuri, că atât Ordonanţa Guvernului privind mandatele aleşilor locali, cât şi legea prin care Parlamentul şi-a derogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstituţionale.

Judecătorii au cerut ca cele două puteri, Legislativă şi Executivă, să ajungă la colaborare constituţională.
Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că și-ar dori ca în alegerea datei pentru alegerile locale să se țină cont de părerea medicilor, luna septembrie fiind cea mai potrivită.

Sursă: universul.net

Foto: Arhivă – afișe electorale Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

7 iunie: Ziua Mondială a Salariului Minim pe economie. Cu câți bani rămâne un angajat român după ce plătește taxele la stat

Publicat

job

Salariul minim pe economie este valoarea cea mai mică a salariului orar, zilnic sau lunar pe care legea țării respective permite angajatorilor să-l acorde unui salariat. 90 dintre țările lumii au salariu minim stabilit la nivel național.

Asigurarea unor venituri minime pentru munca prestată este preocuparea sindicatelor și a organizațiilor muncitorești încă de acum 100 de ani. ab24

În România, salariul minim este în prezent de 2230 de lei (de la 1 ianuarie 2020) însă mulți dintre angajații români sunt plătiți cu această sumă.

Este vorba despre o sumă brută. În realitate, angajatul duce acasă o sumă mult mai mică: din 2230 de lei rămâne cu 1.346 de lei.

Din suma întreagă, 40.96% din bani merg la stat și 59.04% la angajat. a  b24

Primele țări în care s-a stabilit prin lege un salariu minim au fost Australia și Noua Zeelandă, la sfîrșitul secolului al XIX-lea. În prezent salariul minim pe economie este stabilit în peste 90% din țările lumii.

În anul 2010, la nivel mondial, Luxemburg avea cel mai mare salariu minim, cu 1.687 de dolari americani lunar, iar Burundi avea cel mai mic salariu minim, respectiv 6 dolari lunar, în timp ce salariul minim în Uganda era de 7 dolari. Acum, în Luxemburg salariul minim ajunge la trece de 2.071 de euro, adică la 2443 de dolari.

De remarat că în mai 2014, cetățenii Elveției au refuzat introducerea unui salariu minim pe economie de aproximativ 3.300 de euro, cel mai ridicat salariu minim din lume, în condițiile costului ridicat al vieții în această țară.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Care este totalul amenzilor uriașe din perioada stării de urgență și ce sumă au plătit românii. Anunțul ministrului Florin Cîțu

Publicat

În perioada stării de urgență, românii care nu au respectat regulile impuse de Guvern au primit în total amenzi în valoare de aproximativ 600 de milioane de lei, dar au plătit în jur de 100 de milioane.

Calculul îi aparține ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, care a declarat vineri seară că s-a încasat la buget abia a șasea parte din aceste amenzi.

Este vorba de amenzile uriașe stabilite prin OUG 34/2020 ,care prevedea sume cuprinse între 2.000 la 20.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

Însă în 6 mai, Curtea Constituţională a României a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra articolului 28 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2020 pentru modificarea şi completarea OUG 1/1999.

Astfel, amenzile uriașe au fost declarate neconstituționale.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO VIRAL: Agresor pus la pământ de un polițist, dintr-o singură mișcare, la Constanța

Publicat

Un bătăuş a fost pus la pământ de un polițist, dintr-o singură mişcare. Incidentul a fost filmat de o cameră de supraveghere. Totul s-a produs pe o stradă din municipiul Constanţa.

Agresorul a fost încătuşat apoi de poliţiştii sosiţi la faţa locului.

Imaginile cu intervenţia poliţiştilor au fost postate pe pagina de Facebook Poliţişti – Uniţi suntem Puternici.

În clipul video se observă că agresorul îl lovea pe un individ căzut la pământ. În jurul celor doi erau şi alte persoane.

la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, iar un agent a intervenit rapid, punându-l la pământ de bătăuş.

„Victima, salvată de poliţişti.

Pe imagini se vede că victima este căzută la pământ, iar agresorul o loveşte în repetate rânduri în cap.

Poliţiştii au sosit imediat şi l-au încătuşat pe agresor”, au scris pe Facebook, cei care au postat imaginile.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate