Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Sebeș, prin finanțare nerambursabilă. A fost depus proiectul

Publicat

Primăria Municipiului Sebeș a depus proiectul „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Sebeș” pentru obținerea unei finanțări nerambursabile în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități” gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Valoarea totală a investiției este de peste 806.000 lei, iar finanțarea nerambursabilă solicitată este de circa 570.000 lei (100% din valoarea eligibilă).  Durata de implementare a întregului proiect se estimează a fi de 16 luni.

Demersul urmărește dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, la nivelul municipiului Sebeș, și stimularea utilizării mijloacelor de transport electrice în scopul îmbunătățirii calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin proiect, se propune montarea a trei stații de reîncărcare, astfel: stația 1 – strada Depozitelor, stația 2 – strada Drumul Sibiului, stația 3 – strada Valea Frumoasei.

Stațiile de reîncărcare vor fi formate din două puncte de reîncărcare, alimentate de același punct de livrare din rețeaua publică de distribuție, dintre care un punct de reîncărcare permite încărcarea în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi un punct de reîncărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice.

Municipiul Sebeș a inclus în obiectivele prevăzute de Strategia de Dezvoltare Locală Durabilă și de Planul de Acțiune privind Energia Durabilă reducerea emisiilor de bioxid de carbon și îmbunătățirea calității mediului.

Înlocuirea treptată a mijloacelor de transport echipate cu motoare cu ardere internă va contribui semnificativ la scăderea poluării mediului înconjurător, știut fiind faptul că un vehicul electric emite cu cel puțin 40% mai puține noxe decât unul convențional.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 17.03.2022 at 10:55

    Prin Alba există vreun plan de natura asta ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax