Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Staţiile Rompetrol ajung pe mâna chinezilor. O companie din China achiziţionează rafinăria, benzinăriile şi celelalte firme din grup

Publicat

rompetrol alba iulia garaChinezii cumpără reţeaua Rompetrol. Mai exact, compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru achiziţia a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din fostul grup Rompetrol, potrivit Reuters.

Astfel, chinezii obţin acces la o rafinărie cu o capacitate de procesare anuală de 5 milioane de barili situată pe continetul europeană şi la circa 1.000 de staţii de distribuţie a carburanţilor în România, Franţa, Spania, Republica Moldova, Bulgaria.

Acordul face parte dintr-un pachet de tranzacţii ce totalizează 4 mld. dolari, semnat luni la Beijing şi care include înţelegeri între statul chinez şi cel kazah în domenii ca petrol şi gaze, telecomunicaţii şi energie nucleară. Înţelegerea a fost încheiată în contextul întâlnirii între cele două părţi, la nivel de premier.

Una dintre sursele citate evaluează KMGI, fostul grup Rompetrol, între 500 milioane de dolari şi 1 miliard de dolari.

În România, Rompetrol este al doilea mare jucător de pe piaţa ţiţeiului şi a carburanţilor, după Petrom.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax