Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statistică îngrijorătoare! Cele mai răspândite tipuri de cancer din România

Publicat

cancer

În anul 2018, în România se înregistrează un număr de 83.461 cazuri noi de cancer, în condițiile în care 50.902 români își pierd viața din cauza cancerului.

GLOBOCAN (Global Cancer Observatory, platforma internațională cu cele mai actualizate cifre despre cancer din lume) a publicat recent date statistice noi pentru România, după o pauză de șase ani.

Comparat cu ultimul raport Globocan din 2012, cifrele arată că procentul incidenței, dar și cel al mortalității legate de cancer, au crescut în România. Astfel, incidența primelor 10 cele mai frecvente tipuri de cancer a crescut cu aproximativ șase procente fața de 2012, în timp ce mortalitatea a crescut cu aproape cinci procente.

Cea mai mare incidență în România continuă să o aibă cancerul de plămâni (13,6%), urmat îndeaproape de cancerul colorectal (13,3%) și de cancerul de sân (11,5%). Următoarele cancere, ca incidență, sunt cancerul de prostată (7,2%), cancerul de vezică urinară (4,7%), cancerul de stomac (4,4%), cancerul de ficat (4,3%), cancerul de col uterin (4,1%), cancerul de pancreas (3,8%) și cancerul de uter (3%).

Acestea sunt cele 10 tipuri de cancer cu cea mai mare incidență în România și ele reprezintă aproape 70% din totalul cazurilor de cancer

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax