Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statistică: Majoritatea accidentelor rutiere se înregistrează lunea, iar cele mai grave duminica

Publicat

accident rca

accident rcaCele mai multe accidente auto se înregistrează în zilele de luni, iar duminica sunt cele mai puține, dar mai grave, se arată într-un comunicat al unei societăți de asigurări auto.

Potrivit statisticilor societății de asigurare Allianz-Țiriac privind daunalitatea portofoliului de asigurări Casco și RCA, frecvența cea mai mare a accidentelor auto se înregistrează în zilele de luni, când media zilnică a incidentelor notificate este cu peste 20 procente mai mare față de media zilnică agregată. „Din perspectiva frecvenței, la polul opus se situează zilele de duminică, când se înregistrează cele mai puține notificări de daune pe segmentul RCA, cu valori aproape la jumătate față de media aferentă zilelor lucrătoare. Și în ceea ce privește portofoliul Casco, situația este similară”, arată comunicatul.

Potrivit acestuia, din perspectiva severității, lucrurile stau cu totul diferit, duminica fiind cea mai „neagră” zi a săptămânii. Astfel, cele mai multe daune totale (caz în care despăgubirea este egală cu valoarea vehiculului la data daunei) achitate de societatea de asigurări clienților săi Casco au fost înregistrate în a doua zi de weekend.

„Duminica este, totodată, ziua săptămânii cu cele mai severe vătămări corporale rezultate din accidente auto: 45% din totalul despăgubirilor de acest tip aferente polițelor RCA (…) Iar cea mai mare despăgubire pentru vătămări corporale (aferent intervalului 2013-2014) datorată de Allianz-Țiriac, în baza unei polițe RCA, în valoare de peste 5 milioane de lei, este legată de un accident auto produs într-o zi de duminică”, informează compania.

De asemenea, potrivit documentului, ultimele două luni ale anului, noiembrie și decembrie, par să aducă mai puține accidente auto comparativ cu celelalte luni ale anului.

„În fapt, decembrie este luna în care, pe media ultimilor doi ani, numărul accidentelor produse de șoferii asigurați de Allianz-Țiriac a scăzut sub 2.800, cu peste 25% mai puțin decât media lunară, care depășește 3.800 de incidente notificate lunar. Mai mult decât atât, în ultimele două ierni, în perioada decembrie-februarie s-au înregistrat un număr de accidente cu 15% mai mic decât media consemnată în celelalte anotimpuri”, arată comunicatul citat.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax