Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stațiunea italiană Bibione a interzis complet, din această vară, fumatul. Alte stațiuni care vor plaje fără fumători

Publicat

s

Stațiunea italiană Bibione a interzis complet fumatul pe teritoriul ei. Interdicția a intrat în vigoare la sfârșitul lunii mai. Așa că dacă în această vară stați cumva liniștit pe un șezlong de pe plaja de 8 kilometri a stațiunii, ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a face gestul reflex al aprinderii unei țigări.

Stațiunea, a patra cea mai vizitată din Italia, face parte din proiectul Respira il Mare. Într-o primă fază, a fost interzis fumatul pe plajă, între primul rând de șezlonguri și apă, apoi peste tot pe plajă, iar acum stațiunea a devenit una doar a nefumătorilor.

Viceprimarul stațiunii spune că autoritățile nu doresc să hărțuiască pe nimeni ci mai degrabă să asigure tutuor dreptul la o sănătate bună. Un alt reprezenant al autorităților a atras atenția asupra pericolului fumatului pasiv sub umbrelă. Până în 2018, fumatul era totuși posibil în zona plajelor, în câteva locuri amenjate la peste 300 de metri de apă.

Și în Franța există câteva stațiuni unde fumatul este interzis, iar în Thailanda există această interdicție pe toate plajele încă din 2017.

În 2018, numărul turiștilor din Bibione a trecut de 5 milioane, iar autoritățile locale spun că au adunat după ei o jumătate de milion de mucuri.

Măsura stârnește controverse puternice între cei care o consideră normală și cei care o consideră o exagerare.

Sursă foto și info: Bibione.com

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax