Connect with us
Publicitate

BLAJ

Statuia Papei Ioan Paul al II-lea va fi dezvelită la Blaj, în prezența Nunțiului Apostolic Miguel Maury Buendía

Publicat

Copiii din corul Theotokos primiti de Papa Ioan Paul al II-lea

Joi 9 mai 2019, la ora 12.00, în localitatea Blaj, va avea loc binecuvântarea statuii Sfântului Ioan Paul al II-lea, pentru a marca cei 20 de ani de la vizita istorică a Suveranului Pontif în România.

La slujba de binecuvântare va participa Excelența Sa Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova și întreg episcopatul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reunit la Blaj în sesiunea de primăvară a sinodului în intervalul 7-9 mai 2019, sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan.

Statuia Sfântului Ioan Paul al II-lea este amplasată pe strada Petru Pavel Aron, în fața Castelului Mitropolitan.

„Gândul meu nu poate să nu zboare spre Blaj. Sărut în chip spiritual acel pământ de martiriu şi îmi însuşesc mişcătoarele cuvinte ale marelui poet Mihai Eminescu, care se referă la el: „Îţi mulţumesc, Dumnezeule, că m-ai ajutat să-l pot vedea” (Papa Ioan Paul al II-lea, 8 mai 1999, București)

Statuia, care împreună cu soclul are aproape 4 metri, a fost realizată de sculptorul polonez Czesław Dźwigaj (69 ani), cunoscut pentru cele aproximativ 50 de statui ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe care sculptorul polonez le are în întreaga lume, în țări de pe mai multe continente. Printre locațiile în care aceasta poate fi văzută, exact în forma prezentă și la Blaj, se află locuri importante pentru Biserica Catolică, cum ar fi Fatima și Roma.

statuie papa Blaj

De altfel, soclul statuii a fost făcut după indicațiile clare ale sculptorului Czesław Dźwigaj, iar despre ideea amplasării acestei statui la Blaj s-a vorbit în mai 2017, când artistul polonez a primit, la Alba Iulia, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității 1 Decembrie.

La evenimentul de joi vor participa Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, Episcopii Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Daniel Breaz, ministrul Culturii, Gheorghe Valentin Rotar, primarul Municipiului Blaj și Ion Dumitrel, președintele Consiliului Judeţean Alba.

surse: e-communio.ro, Primăria Municipiului Blaj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax