Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statul la calculator poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Cum poți să eviți durerile de gât și spate

Publicat

muncaacasa

O zi de lucru petrecută la birou poate avea și ea efecte negative asupra corpului tău. Din cele opt ore pe zi de la birou, probabil petreci cinci sau șase dintre ele pe scaun în fața unui monitor. Există modalități prin care poți să eviți durerile de gât și de spate.

Sfaturile lui John Cinkay, specialist de la Hospital for Special Surgery, te vor ajuta să ai o poziție corectă atunci când petreci foarte mult timp la birou. Totul pentru a nu ajunge să te confrunți cu dureri de spate, de gât sau la încheieturi.

Care e poziția corectă pe care s-o adopți la birou

În primul rând, trebuie să-ți setezi scaunul în funcție de înălțimea biroului, care este între 73 și 76 de centimetri. Scaunul tău nu poate fi nici prea jos, nici prea sus. Atunci când stai la birou, coatele trebuie să fie îndoite la 90 de grade, iar tălpile să-ți atingă podeaua. Dacă ești prea scund, atunci poți să-ți pui un suport pentru picioare, de exemplu.

Trebuie să-ți ajustezi monitorul. Acesta nu trebuie să fie nici prea aproape, dar nici prea departe. Trebuie să te asiguri că poți să citești ce scrii fără să-ți schimbi poziția. Distanța dintre tine și monitor trebuie să fie cât brațul tău. Fie dai monitorul mai în spate, fie îți schimbi tu poziția.

De asemenea, marginea superioară a ecranului ar trebui să se afle la nivelul ochilor.

Un aspect important este aparatura pe care o utilizezi. Dacă folosești un laptop atunci poți să folosești un stand și să iei o tastatură și un mouse wireless. Dacă lucrezi cu două monitoare, atunci trebuie să stabilești care este cel mai important și pe acela să-l ai direct în față. Dacă ambele sunt la fel de importante atunci privirea trebuie să-ți cadă fix între ele.

Cât despre tastatură și mouse, acestea ar trebuie să fie unul lângă altul, iar atunci când folosești mouse-ul asigură-te că-l miști din cot, nu din umăr, astfel eviți durerile de umăr.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax