Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Statul majorează prețul apei minerale vândute îmbuteliatorilor. Guvernul susține că prețul la raft nu va crește

Publicat

Guvernul a pregătit majorarea cu 7,03 lei a prețului la 1.000 de litri în cazul “apei minerale naturale la sursă – pentru consum alimentar”, practicat de Societatea Națională a Apelor Minerale S.A., care vinde apa firmelor de îmbuteliere.

Decizia a fost luată la propunerea Ministerului Economiei,  și se susține că majorarea ”nu ar trebui să implice o creștere la raft a prețurilor de vânzare a apei îmbuteliate”

Potrivit unui document citat de profit.ro Ministerul Economiei propune ajustarea actualului preţ, de 36,22 lei/1.000 litri, practicat de Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A. cu indicele mediu al preţurilor de consum publicat de Institutul Naţional de Statistică, la care se aplică un coeficient de corecție de 0,9, ajungându-se la un preț de 43,25 lei/1.000 litri.

În urma creșterii de la 36,22 lei la 43,25 lei pentru 1.000 litri de apă minerală, guvernanții cred că majorarea rezultată, de 7,03 lei/1.000 litri, respectiv 7 bani la litru, a prețului apei la sursă nu va conduce și la creșterea prețului sticlei de apă minerală în magazine.

”În ceea ce priveste ajustarea preţului la apa minerală naturală la sursă pentru consum alimentar cu indicele preţului de consum pentru perioada octombrie 2015 – octombrie 2021 cu 7,03 lei la 1000 litri, menționăm faptul că, în costuri, modificarea survenită reprezintă 0,0070/ litru.

Din acest calcul rezultă faptul că ajustarea preţului la apa minerală naturală la sursă pentru consum alimentar nu are niciun impact negativ asupra costurilor de producţie pentru imbuteliatori, deci nu ar trebui să implice o creştere la raft a preţurilor de vânzare a apei îmbuteliate”, susține Guvernul.

sursa: Ministerul Economiei, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax