Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statul român a acceptat privatizarea Poştei Române. Se aşteaptă o ofertă a operatorului belgian bpost, la sfârşitul lunii iunie

Publicat

postaStatul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poştale bpost pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română, a anunţat marţi ministerul. Acordul înseamnă trecerea la următoarea etapă a procesului de privatizare, cea de due diligence, premergătoare depunerii unei oferte angajante.

În luna septembrie 2014, fostul ministru al Comunicaţiilor, Răzvan Coţovelea, a declarat că Poşta Română are nevoie de investiţii în tehnologie de 75-100 milioane de euro pentru a furniza servicii similare Poştei din Belgia, Germania sau Marea Britanie, bani pe care evident că statul nu-i poate oferi pentru că ar fi ajutor de stat.

Reprezentanţii Poştei Române au precizat că este de aşteptat ca o ofertă angajantă din partea bpost să fie făcută undeva la sfârşitul lunii iunie 2015.

„În urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerinţelor din caietul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziţionare a pachetului majoritar la Poşta Română. Reamintim faptul că operatorul naţional de servicii poştale a încheiat anul 2014 cu un profit substanţial, după şase ani de pierderi consecutive, şi a demonstrat că poate fi un activ valorors pentru un investitor strategic”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Romane şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

 sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax