Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Statul român a fost îngenuncheat”: Ce spun parlamentarii PDL de Alba despre „manevrele politice” ale USL din ultimele 24 de ore

Publicat

Ședința extraordinară de Parlament ce a avut loc marți și în cadrul căreia au fost revocați din funcție președinții Senatului și Camerei Deputaților, Roberta Anastase și Vasile Blaga a stârnit consternarea în rândul parlamentarilor de Alba. Democrat-liberalii susțin că această decizie este de necrezut și că este dovada vie că statul român a fost îngenuncheat.

Alexandru Pereș: „Guvernul Ponta dă o nouă lovitură, numind la Senat un nou mareșal Antonescu, pe Crin”

Vasile Blaga a fost revocat din funcție cu 70 de voturi „pentru”, iar în locul acestuia a trecut, la conducerea Senatului, Crin Antonescu. Roberta Anastase şi-a pierdut şi ea fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu a fost revocat, la rândul său, din funcţie. Deciziile din ultimele 24 de ore nu au trecut necomentate de senatorul PDL Alexandru Pereș: „Am asistat la 2 lovituri de palat și una la o instituție mai nouă a Statului și anume Avocatul Poporului. Se împlinesc 66 de ani, o lună și 38 de zile de la execuția mareșalului Ion Antonescu, iar acum Guvernul Ponta dă o nouă lovitură, numind la Senat un nou Antonescu, pe Crin”.

Senatorul susține că a fost deja depusă o contestație și că, în ceea ce privește revocarea lui Blaga, cel puțin, există neconcordanțe: „Se încalcă Legea 96 din 2006 privind statutul demnitarilor și senatorilor. Biroul Permanent al Senatului nu a avut majoritate pentru a putea decide acest lucru, așa că tot ceea ce s-a întâmplat este nul de drept”.

Clement Negruț: „Curtea Constituțională este ultimul bastion al democrației, iar, dacă și ea va fi îngenuncheată, atunci putem spune că într-adevăr în România nu mai este democrație”

La fel de mirat de ceea ce s-a întâmplat marți în ședința de Parlament este și democrat-liberalul Clement Negruț: „Este de necrezut și o spun asta și colegii mai vechi. Este unic în istorie, s-a trecut peste tot ceea ce înseamnă reguli și cutume, iar dezideratul a fost unul singur: Noi suntem majoritatea și facem ce vrem! Asta a spus și un parlamentar USL, acolo. Aceste evenimente nu denotă decât slăbiciunea USL-iștilor, care au înțeles că până în toamnă nu vor putea fi demascați. Scopul lor este să ajungă la putere și să se mențină acolo, indiferent prin ce mijloace. Este păcat că un partid istoric cum este PNL mărșăluiește în acest fel. Statul român a fost îngenuncheat, dar nu înfrânt. Ne duc înapoi cu 20 de ani. Curtea Constituțională va constata că ceea ce au făcut este total pe lângă lege. Eu cel puțin asta sper, deoarece Curtea Constituțională este ultimul bastion al democrației, iar, dacă și ea va fi îngenuncheată, atunci putem spune că într-adevăr în România nu mai este democrație”.

Ion Dumitrel: „A fost o reacție, prin reprezentanții lor, a celor care se tem de Statul de drept și de legistație”.

„Nu e normal, dacă puterea vrea să schimbe o poate face dar respectând legislația”, a comentat președintele CJ Alba, secretar general adjunct al PDL, Ion Dumitrel.

Vedeți aici integral declarația lui Ion Dumitrel:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. eu

    miercuri, 04.07.2012 at 14:13

    s-au trezit nulitatile parlamentare, slujbasii basescului, sa chitaie impotriva inlaturarii cancerului basescian si a slugii sale, PDL-ul.
    Cand Basescu toca tara dupa cum vroia el, cand isi batea joc de lege si de justitie, cand isi umilea poporul, satrapii astia se hlizeau cu gura pana la urechi, fericiti ca „tatucul” lor este stapan pe situatie (a se citi tara)
    Basescu si unlealta lui, PDL, din care fac parte acesti „bulgaroi cu ceafa groasa” au adus atata rau Romaniei ca ne vor trebui zeci de ani doar ca sa ne revenim, nu sa vorbim de progres.
    Orice scop este bun pentru inlaturarea lui Basescu, anticristul national

  2. domotek

    joi, 05.07.2012 at 08:30

    unde au fost cînd Băsescu tăia salarii,pensii ? ? ? de cîte ori au vorbit în plen ? ? ?ce-au făcut pentru Alba ? ? ? să le fie ruşine ! nici dracu n-o să-i mai voteze ! !

  3. Alin

    joi, 05.07.2012 at 11:00

    Nesimtitilor, numai ajutoare vreti!

  4. eu

    joi, 05.07.2012 at 14:15

    da, statul roman este ingenuncheat. Dupa ce Basescu si PDL-ul l-au culcat la pamint, acum incepe sa se ridice. Deocamdata doar in genunchi. Dupa ce il vor arunca pe Basescu peste bord, romanii se vor ridica in picioare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax