Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Statul român a fost îngenuncheat”: Ce spun parlamentarii PDL de Alba despre „manevrele politice” ale USL din ultimele 24 de ore


Publicat

Ședința extraordinară de Parlament ce a avut loc marți și în cadrul căreia au fost revocați din funcție președinții Senatului și Camerei Deputaților, Roberta Anastase și Vasile Blaga a stârnit consternarea în rândul parlamentarilor de Alba. Democrat-liberalii susțin că această decizie este de necrezut și că este dovada vie că statul român a fost îngenuncheat.

Alexandru Pereș: „Guvernul Ponta dă o nouă lovitură, numind la Senat un nou mareșal Antonescu, pe Crin”

Vasile Blaga a fost revocat din funcție cu 70 de voturi „pentru”, iar în locul acestuia a trecut, la conducerea Senatului, Crin Antonescu. Roberta Anastase şi-a pierdut şi ea fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu a fost revocat, la rândul său, din funcţie. Deciziile din ultimele 24 de ore nu au trecut necomentate de senatorul PDL Alexandru Pereș: „Am asistat la 2 lovituri de palat și una la o instituție mai nouă a Statului și anume Avocatul Poporului. Se împlinesc 66 de ani, o lună și 38 de zile de la execuția mareșalului Ion Antonescu, iar acum Guvernul Ponta dă o nouă lovitură, numind la Senat un nou Antonescu, pe Crin”.

Senatorul susține că a fost deja depusă o contestație și că, în ceea ce privește revocarea lui Blaga, cel puțin, există neconcordanțe: „Se încalcă Legea 96 din 2006 privind statutul demnitarilor și senatorilor. Biroul Permanent al Senatului nu a avut majoritate pentru a putea decide acest lucru, așa că tot ceea ce s-a întâmplat este nul de drept”.

Clement Negruț: „Curtea Constituțională este ultimul bastion al democrației, iar, dacă și ea va fi îngenuncheată, atunci putem spune că într-adevăr în România nu mai este democrație”

La fel de mirat de ceea ce s-a întâmplat marți în ședința de Parlament este și democrat-liberalul Clement Negruț: „Este de necrezut și o spun asta și colegii mai vechi. Este unic în istorie, s-a trecut peste tot ceea ce înseamnă reguli și cutume, iar dezideratul a fost unul singur: Noi suntem majoritatea și facem ce vrem! Asta a spus și un parlamentar USL, acolo. Aceste evenimente nu denotă decât slăbiciunea USL-iștilor, care au înțeles că până în toamnă nu vor putea fi demascați. Scopul lor este să ajungă la putere și să se mențină acolo, indiferent prin ce mijloace. Este păcat că un partid istoric cum este PNL mărșăluiește în acest fel. Statul român a fost îngenuncheat, dar nu înfrânt. Ne duc înapoi cu 20 de ani. Curtea Constituțională va constata că ceea ce au făcut este total pe lângă lege. Eu cel puțin asta sper, deoarece Curtea Constituțională este ultimul bastion al democrației, iar, dacă și ea va fi îngenuncheată, atunci putem spune că într-adevăr în România nu mai este democrație”.

Ion Dumitrel: „A fost o reacție, prin reprezentanții lor, a celor care se tem de Statul de drept și de legistație”.

„Nu e normal, dacă puterea vrea să schimbe o poate face dar respectând legislația”, a comentat președintele CJ Alba, secretar general adjunct al PDL, Ion Dumitrel.

Vedeți aici integral declarația lui Ion Dumitrel:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. eu

  miercuri, 04.07.2012 at 14:13

  s-au trezit nulitatile parlamentare, slujbasii basescului, sa chitaie impotriva inlaturarii cancerului basescian si a slugii sale, PDL-ul.
  Cand Basescu toca tara dupa cum vroia el, cand isi batea joc de lege si de justitie, cand isi umilea poporul, satrapii astia se hlizeau cu gura pana la urechi, fericiti ca „tatucul” lor este stapan pe situatie (a se citi tara)
  Basescu si unlealta lui, PDL, din care fac parte acesti „bulgaroi cu ceafa groasa” au adus atata rau Romaniei ca ne vor trebui zeci de ani doar ca sa ne revenim, nu sa vorbim de progres.
  Orice scop este bun pentru inlaturarea lui Basescu, anticristul national

 2. domotek

  joi, 05.07.2012 at 08:30

  unde au fost cînd Băsescu tăia salarii,pensii ? ? ? de cîte ori au vorbit în plen ? ? ?ce-au făcut pentru Alba ? ? ? să le fie ruşine ! nici dracu n-o să-i mai voteze ! !

 3. Alin

  joi, 05.07.2012 at 11:00

  Nesimtitilor, numai ajutoare vreti!

 4. eu

  joi, 05.07.2012 at 14:15

  da, statul roman este ingenuncheat. Dupa ce Basescu si PDL-ul l-au culcat la pamint, acum incepe sa se ridice. Deocamdata doar in genunchi. Dupa ce il vor arunca pe Basescu peste bord, romanii se vor ridica in picioare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

România, pe primul loc în UE la numărul de cazuri noi de coronavirus. Câte cazuri s-au înregistrat în fiecare țară

Publicat

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la cazurile noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, în condițiile în care miercuri au fost depistate cele mai multe cazuri de coronavirus în România, de la începutul pandemiei: 555.

Dacă în România de câteva săptămâni numărul cazurilor este în creștere, în mai multe țări care cândva aveau adevărate recorduri nedorite în ceea ce privește cazurile de COVID-19, se observă acum o scădere a infectărilor.

Media zilnică de îmbolnăvire în perioada 2-8 iulie a fost în România de 411, astfel că suntem în a 5-a săptămână de creșteri constante

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore singura țară din Europa în care s-au înregistrat mai multe cazuri decât în România este Marea Britanie, cu 581 de cazuri noi, dar această țară nu mai face parte din Uniunea Europeană.

Astfel, România are cele mai multe cazuri de coronavirus depistate în 24 de ore, mai multe decât în Franța (care are 475 de cazuri), Germania (391), Spania (341) sau Italia (137).

În aceste condiții, mai multe țări europene introduc restricții sau condiții de călătorie pentru români. Cel mai recent exemplu este Austria.

Astfel, românii care sosesc în această țară vor trebui să stea timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ la COVID-19.

Sunt deja cel puțin zece state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Număr de cazuri noi de coronavirus în Uniunea Europeană, în 24 de ore: 

România – 555 cazuri

Franța – 475 de cazuri

Germania – 391 de cazuri

Spania – 341 de cazuri

Belgia – 220 de cazuri

Italia – 137 de cazuri

Austria – 89 de cazuri

Elveția 54 de cazuri

Evoluția îmbolnăvirilor în ultimele 7 zile în România

2 iulie – 450 cazuri

3 iulie – 420 cazuri

4 iulie – 416 cazuri

5 iulie – 391 cazuri

6 iulie – 250 cazuri

7 iulie – 397 cazuri

8 iulie – 555 cazuri

Evoluția COVID-19 în România, în ultimele 5 săptămâni

Săptămâna 3 -10 iunie – 1.276 cazuri

Săptămâna 10 – 17 iunie – 1.815 cazuri

Săptămâna 17-24 iunie – 2.066 cazuri

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie – 2.470 cazuri

Săptămâna 1 – 8 iulie – 2.879 cazuri

(Sursă: Grupul de Comunicare Strategică)

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie cu implicaţii majore în dosarele penale! CCR: Martorii nu pot fi obligaţi să se autoincrimineze

Publicat

O persoană prezumată a fi nevinovată nu poate fi constrânsă să producă proba vinovăţiei sale, arată Curtea Constituţională în motivarea deciziei prin care a constatat că soluţia legislativă din Codul de procedură penală, care nu reglementează dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, este neconstituţională. 

„Jurisprudenţa şi doctrina au reţinut că principiul aflării adevărului impune organelor judiciare obligaţia de a asigura, pe bază de probe administrate cu respectarea caracterului echitabil al procedurii, aflarea adevărului judiciar cu privire la faptele şi împrejurările cauzei, precum şi cu privire la persoana suspectată de săvârşirea unei infracţiuni.

Este general admis că organele de urmărire penală au obligaţia de a strânge şi de a administra probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului/inculpatului.

Or, Curtea reţine că, în vederea respectării efective a prezumţiei de nevinovăţie, o persoană prezumată a fi nevinovată nu poate fi constrânsă, determinată să producă proba vinovăţiei sale, ci, dimpotrivă, are dreptul de a rămâne în pasivitate, acuzării revenindu-i sarcina de a face proba contrară, a vinovăţiei”, se precizează în motivarea publicată miercuri pe site-ul CCR, potrivit Agerpres.

Curtea constată că obţinerea unei declaraţii în baza articolului 118 din Codul de procedură penală, sub sancţiunea reţinerii infracţiunii de mărturie mincinoasă în cazul în care martorul nu face declaraţii adevărate şi în condiţiile în care martorul îşi asumă riscul ca aspectele declarate să poată fi folosite chiar împotriva sa, reprezintă „un mecanism coercitiv incompatibil cu dreptul la un proces echitabil”.

„Curtea constată că art. 118 din Codul de procedură penală nu instituie garanţii suficiente pentru martor, de vreme ce acesta poate fi pus în situaţia să contribuie indirect la propria incriminare, în dezacord cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie, de care orice persoană beneficiază (…) şi, totodată, impietează asupra justei soluţionări a cauzei, contrar dreptului la un proces echitabil, (…) inclusiv prin încălcarea dreptului la apărare al martorului”, se arată în motivare.

Curtea Constituţională a mai observat că instanţele naţionale de drept comun, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au subliniat necesitatea reţinerii dreptului la tăcere şi neautoincriminare şi în ceea ce îl priveşte pe martor.

CCR a admis, pe 2 iunie, o excepţie de neconstituţionalitate, constatând că soluţia legislativă cuprinsă în art. 118 din Codul de procedură penală, care nu reglementează dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, este neconstituţională.

Sursă: Agerpres, stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: Vin banii europeni pentru rețelele de gaze naturale. Dezbatere publică pentru Ghidul Solicitantului

Publicat

Deputatul de Alba, Sorin Bumb, a transmis un comunicat de presă legat de lansarea în dezbatere a unui document foarte important:

 Ghidul Solicitantului pentru finanțarea distribuțiilor inteligente de gaze naturale va intra în dezbatere publică în perioada imediat următoare, urmând ca din luna august, după cum a anunțat și premierul Ludovic Orban, să se lanseze  apelul de finanțare pentru realizarea acestor rețele atât de necesare pentru localitățile României.

În această după-amiază am discutat cu Ministrul Marcel Boloș ultimele aspecte legate de acest ghid al solicitantului.

Am lucrat împreună foarte mult la acest document, pe baza căruia se vor acorda finanțările, pentru a-l face cât mai clar și cât mai accesibil pentru autoritățile publice care vor accesa aceste fonduri europene.

Am lucrat împreună cu reprezentanți ai primarilor, cu specialiști din Ministerul Dezvoltării și din Ministerul Fondurile Europene pentru a ajunge la o variantă cât mai bună pentru oameni și pentru a-l face aplicabil pentru cât mai mulți solicitanți.

S-a lucrat foarte mult, împreună cu toți cei interesați și în curând documentul va fi lansat în etapa obligatorie de consultare publică, astfel încât din cursul lunii august să se poată deschide sesiunea de finanțare și autoritățile locale să poată depune proiectele.

În funcție de necesități, Autoritatea de Management a Programului va putea decide o eventuală extindere a perioadei de depunere a proiectelor, pentru că scopul nostru este să oferim această oportunitate cât mai multor solicitanți și cât mai multe comunități locale să beneficieze de aceste fonduri.

Finanțarea se va face în proporție de 85% din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană și 15% din fonduri guvernamentale.

Fondurile se vor acorda prin programul Operațional Infrastructură Mare, în cadrul Axei Prioritare 8 – Sisteme Inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, iar distribuțiile nou înființate de gaze, finanțate din aceste fonduri europene, vor avea componente inteligente care vor crește eficiența energetică, îmbunătățind flexibilitatea, siguranța și eficiența în operare a acestor rețele.

Realizarea de noi rețele de distribuție a gazelor naturale este deosebit de importantă pentru multe comunități locale din România, urmând să ajute foarte mult la dezvoltarea lor.

Prin modificările legislative pe care le-am promovat în ultimul an și prin modul în care am gândit acest ghid de finanțare vrem să dăm posibilitatea administrațiilor publice locale să se implice direct în realizarea acestor investiții și totodată să ușurăm sarcina administrativă și birocratică pe care ele o au de îndeplinit pentru accesarea fondurilor necesare.

În acest fel se realizează o absorbție mai bună și mai rapidă a fondurilor europene, iar cetățenii, mai ales din mediul rural și din micile orașe, vor putea beneficia de rețele moderne și sigure de distribuție a gazelor naturale.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp și Messenger vor permite portarea mesajelor între ele cu sau fără voia utilizatorilor

Publicat

facebook messenger

Funcționalitatea WhatsApp și Facebook Messenger va fi în curând integrată. Asta înseamnă că toate conversațiile vor ajunge să fie portate cu sau fără voia ta. 

Dacă ești utilizator entuziast de WhatsApp, dar ai o problemă cu Facebook, s-ar putea să nu te încânte foarte multe această veste.

Din păcate, pentru că Instagram, WhatsApp și multe altele sunt companii deținute de Mark Zuckerberg, era doar o chestiune de timp până se întâmple asta.

Într-o formă sau alta, toate aplicațiile Facebook vor comunica mai mult decât te-ai simți confortabil să o facă.

Va fi o lungă serie de funcții și opțiuni care vor ajunge în final să faciliteze portarea conversațiilor tale din WhatsApp în Messenger, cu sau fără acordul tău.

Partea cea mai interesantă a tranziției va ține însă de modul în care se păstrează securitatea mesajelor tale de pe WhatsApp.

Ca referință, WhatsApp stochează conversațiile pe dispozitiv, în locul unui server centralizat.

În plus, WhatsApp nu are reclame și toate mesajele tale sunt criptate end-to-end. Acesta este și motivul pentru care WhatsApp nu poate fi folosit pe mai multe dispozitive.

Sursă: Playtech.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate