Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statul s-a împrumutat de la români cu peste 18 miliarde de lei. Ministerul pune în circulație titlurile Centenar

Publicat

Ministrul de resort, Eugen Teodorovici face un apel românilor. El îndeamnă cetățenii să achiziționeze titluri de stat Centenar, care au valoarea de 1 leu. Apelul vine odată cu publicarea datelor în care Ministerul Finanțelor anunță că a atras de pe piața internă în acest an 18.6 miliarde de lei, reprezentând 38,8% din programul indicativ de emisiuni de titluri de stat emise pe plan local.

Într-un comunicat dat către presă Ministerul Finanțelor anunța că are în vedere emiterea unui volum de titluri de stat pe piaţa internă în anul 2018 în sumă de 48 – 50 miliarde lei.

Pentru emisiunile de titluri de stat destinate populației, lansate în cadrul programului TEZAUR – editia CENTENAR, a fost stabilit un plafon indicativ pentru anul 2018 de 4 miliarde lei.

Valoarea unui titlu este de 1 leu.

Titlurile de stat vor putea fi cumpărate prin aproximativ 220 de unități operative ale Trezoreriei Statului și peste 5.500 oficii poștale.

În perioada 01 ianuarie – 19 iunie 2018 Ministerul Finanţelor Publice a atras de pe piaţa internă suma de 18,6 miliarde lei, reprezentând 38,8% din programul indicativ de emisiuni de titluri de stat emise pe piața internă.

Randamentele titlurilor de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice se situează în prezent (19 iunie 2018) între 2,8% şi 5,5% pentru maturități reziduale cuprinse între 6 luni şi 13 ani.

Datoria publică a României la sfârşitul lunii martie 2018 este de 35,1% din PIB conform metodologiei ESA.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax