Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statul se împrumută de la populaţie: O nouă emisiune de titluri de stat, lansată în iulie, cu scandenţa în 2018. Valoarea totală, 100 milioane lei

Publicat

titluri stat centenar Ministerul Finanțelor Publice lansează, în luna iulie, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație, cu scadența în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, în valoare totală de 100 de milioane de lei, la o valoare nominală de 100 de lei, a anunțat joi ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Cumpărătorii eligibili sunt persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de cel puțin 18 ani.

Cum pot fi achiziționate titlurile de stat:

1. Cumpărătorii se prezintă la una din băncile care distribuie emisiunea de titluri de stat și precizează numărul de titluri de stat pe care le dorește să le cumpere. Prezintă ofițerului bancar documentele de identificare (carte de identitate, pașaport, etc.) și dovada plății titlurilor de stat (în cazul în care plata s-a făcut printr-o altă bancă).

2. La subscriere, cumpărătorii sunt obligați să ofere datele contului bancar personal sau, în cazul în care nu au un cont bancar deschis, să deschidă unul la oricare bancă.

3. După realizarea subscrierii, ofițerul bancar va înmâna investitorului două exemplare ale formularului de subscriere.

4. Cumpărătorul va verifica datele preluate în formularul de subscriere: datele de identificare, numărul de titluri subscrise și contul bancar în care se vor efectua plățile de principal și dobânda aferente titlurilor deținute.

La subscrierea titlurilor de stat prin băncile intermediare nu vor exista costuri pentru cumpărători.

Mecanismul de listare și de tranzacționare a titlurilor de stat

Titlurile se pot tranzacționa pe piața secundară administrată de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015. Cumpărătorii care doresc vânzarea titlurilor înainte de scadență, le pot vinde oricând prin băncile intermediare, care furnizează cotații zilnice de preț.

Dobânzile și câștigurile de capital realizate din deținerea și tranzacționarea titlurilor emise de Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice sunt venituri neimpozabile.

sursa: mfinanțe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PARUS IONELp

    marți, 02.01.2018 at 13:44

    AM BANI LICHIZI CUM POT SA CUMPAR OBLIGATIUNI SI CE DOBIINDA PRIMESC PE TERMEN DE UN AN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax