Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statul va impozita piscinele construite pe proprietăţile individuale. Se taxează „stocul de bogăţie”


Publicat

Potrivit secretarului de stat în Finanţe, Liviu Voinea, piscinele construite pe proprietăţile individuale vor fi impozitate de stat, la fel cum se taxează clădirile sau terenurile, Finanţele fiind decise să elimine cât mai multe din excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit.

„Vrem să fie mai pregnant principiul solidarităţii, adică impozitez mai puternic stocul de bogăţie. Nu impozitez fluxul actual de venituri, îl las 16%, dar îl impozitez mai mult pe cel care are mai multe case, mai multe proprietăţi, fără să fie afectat cetăţeanul mediu, care are în proprietate, de regulă, 60 de metri pătraţi”, a explicat Voinea.

Acesta a mai declarat că va face o vizită în Suedia pentru a prelua de acolo normele de aplicare a plăţi TVA la încasare, ocazie cu care va analiza şi sistemul suedez de taxare a proprietăţii, atât pentru limitarea excepţiilor, cât şi pentru întărirea principiului solidarităţii.

„Noi avem deja în lucru (impozitarea şi mai mare pentru proprietăţi multiple – n.r.), dar Suedia este cunoscută pentru taxarea severă a celor cu mai multe proprietăţi”, a spus Voinea.

Conform Codului Fiscal, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.

În ceea ce priveşte populaţia, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,1% la valoarea impozabilă a clădirii, care se stabileşte în funcţie de tipul clădirii, rangul localităţii şi zona în care se situează imobilul.

Sursa: mediafax.ro

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EDUCAȚIE

  Părinți înghesuiți la poarta școlii, iar în curte copii distanțați. Imaginea din România care a devenit virală în toată lumea

  Publicat

  O poză făcută la o școală din România pe 14 septembrie, care surprinde distanțarea socială a copiilor și îngrămădeala părinților la poarta școlii, s-a viralizat pe rețelele sociale.

  Reacțiile la imaginea postată venite din întreaga lume au arătat că nu suntem nici pe departe unici, atunci când vine vorba despre nerespectarea regulilor de prevenție în plină epidemie COVID scrie Libertatea.ro

  Mulți dintre cei care au comentat spun că au observat situații asemănătoare și în țările lor, Italia, Spania, Bulgaria sau chiar Germania.

  Poate că chiar această imagine l-a facut pe șeful DSU, Raed Arafat, să îndemne părinții care își duc copiii la școală să respecte regulile de distanțare socială atât la poarta cât și în activitățile de zi cu zi, pentru a nu-i induce în eroare pe cei mici.

  ”La poarta școlii trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. Copilul este supus în interiorul școlii unui set de reguli clare, pe care le respectă. Însă, la poarta școlii și părinții și toți care merg să îi ia pe copii trebuie să respecte aceleași reguli.

  Altfel, este greu să îi explici copilului de ce înăuntru trebuie să respecte distanțarea socială și anumite reguli, dacă atunci când iese de la școală cine vine să îl ia nu le respectă”, precizează Raed Arafat într-o intervenție la Digi24.

  Raed Arafat consideră că respectarea recomandărilor date de autorități trebuie să devină regulă generală, iar părinții să înțeleagă că trebuie să păstreze distanțarea socială și la poarta școlii.

  ”Îi derutează pe copii acest lucru, deoarece copilul pune întrebări când vede diferențele și sigur va întreba de ce el trebuie să respecte regulile în școală, iar când iese afară nu. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”, adaugă Arafat.

  Imaginea care a făcut înconjurul lumii

  Imaginea în care copii respectă distanțarea scocială în timp ce părinții se înghesuie la poarta școlii a fost postată inițial chiar pe 14 septembrie, la deschiderea noului an școlar, de Ștefan Pălărie, un politician din partidul PLUS.

  ”În interior elevii distanțați. În exterior părinții înghesuiți. Privind poza asta ai spune că e bine ca elevii să fie ținuți cât mai mult la școală, departe de aglomerația străzii pentru a-i putea proteja și nu invers, așa cum se tem mulți dintre părinți. Avem nevoie de educație și pentru adulți. Asta este cert!”, a scris Pălărie, care a precizat că imaginea a fost surprinsă la Școala 196 din Sectorul 3.

  Pe 16 septembrie, imaginea a fost postată și de Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate.

  ”Arată diferența dintre cum sunt respectate recomandările de sănătate publică într-un mediu controlat (copiii din curtea școlii) și cum sunt respectate în viața reală (părinții de la porți)”, a scris Mixich, care a adăugat că aceste recomandări trebuie să câștige ”și mințile, și inimile” oamenilor pentru a fi eficiente.

  Pe 17 septembrie, imaginea a ajuns pe Reddit,

  Imaginea a fost postată și pe site-ul Redditun agregator de știri, linkuri, imagini și clipuri video, unul dintre cele mai vizitate site-uri din lume, cu zeci de milioane de utilizatori în fiecare zi.

  Postarea a stârnit multe comentarii ironice, dar și reacții neașteptate din partea unor utilizatori care au admis că fotografia ar fi putut să fie surprinsă oriunde.

  Utilizatori mai multe țări din Europa și Asia au intervenit să spună că situația este similară și la ei, unii spunând că această fotografie ar fi putut foarte bine să fie făcută și în țara lor, pentru că și acolo au fost situații identice.

  Surse: libertatea.ro, reedit.com, facebook

   

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Comunicat de presă ALDE Alba: La Lunca Mureșului, realizările vorbesc! Cine este Dan Ioanel Hăjmășan

  Publicat

  Sunt Dan Ioanel Hăjmășan și cei mai mulți mă cunoașteți deja. Pentru mine este o onoare să candidez pentru funcția de primar al comunei în care am copilărit și am trăit timp de 43 de ani.

  Îmi pasă de soarta acestei comune, motiv pentru care am rămas, în urmă cu 4 ani, să lucrez ca administrator public.

  Cred cu tărie că se poate! Dacă reușim să depunem proiecte și să atragem fonduri, comuna noastră se poate dezvolta.

  Sunt absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea Exploatarea și valorificarea gazelor naturale, precum și al Universității Tehnice Cluj Napoca, specializarea Mașini și echipamente termice.

  Am lucrat în domeniul privat, timp de 15 ani, ca Șef departament Tehnic, iar timp de 4 ani am fost Administrator Public al comunei Lunca Mureșului.

  *M-am ocupat în mod deosebit de infrastructura de APĂ ȘI CANALIZARE, deoarece apa potabilă într-o localitate este vitală și trebuie neaparat să fie în parametrii corespunzători.

  Cu ajutorul echipei formată din: Ilea Liviu, Concz Stefan, Cocis Victorita, Modol Ioan, Veres Tiberiu, Haiduc Marin, Cocis Lazar, Kaszoni Attila, Tandea Dan, Danciu Alexandru, Hoca Iosif, Bala Arpad, am reușim să reparăm toate defecțiunile apărute, menținerea în parametrii a apei prin filtrarea, monitorizarea și înmagazinarea acesteia, precum și efectuarea tuturor conexiunilor de pe rețeaua veche pe cea nouă, recepționată în noiembrie 2017.

  *Am conceput și inițiat proiectul de MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE DIN COMUNĂ împreuna cu d-na primar și alți responsabili.

  * Un alt proiect conceput și inițiat împreună cu d-na primar și proiectantul Buzgariu Constantin, ce se va finaliza în acest an este REABILITAREA ȘI DOTAREA CU ECHIPAMENTE MEDICALE A DISPENSARULUI UMAN.

  În urma finalizării proiectului vom avea în comună un dispensar modern, care va asigura servicii de medicină de familie și medicină dentară la standarde ridicate : cu săli speciale de sterilizare, sală de tratamente, vestiare pentru fiecare cabinet, băi, atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți.

  Cabinetele vor fi dotate cu:

  -EKG

  -ECOGRAF

  -SCAUN STOMATOLOGIC COMPLET ECHIPAT

  Am alături de mine oameni harnici și gospodari implicați în problemele comunei și dornici să realizăm împreună multe lucruri frumoase pentru comuna noastră .

  Echipa de consilieri ALDE este formată din:

  Hăjmășan Dan Ionel

  Morea Vasile Mihai

  Iuonuț Florin

  Mateica Silviu Petre

  Divriceanu Danuț Fanel

  Vaida Cristian Teodor

  Iuonuț Ana Maria

  Opriș Gligor

  Plisc Gheorghe Ioan

  Kutyfalvi Kerin Gero

  Ilea Liviu

  Păcurariu Alexandru

  Opriș Daniela

  Crișan Cornel.

  Împreună cu IOAN LAZĂR – candidat Președinte CJ ALBA și echipa de consilieri județeni ALDE vom atrage cele mai multe fonduri pentru comunitatea noastră.

  AVEȚI ÎNCREDERE ÎN NOI! DEJA AM DOVEDIT, VOM CONTINUA SĂ SCHIMBĂM FAȚA COMUNEI NOASTRE!

  IOAN LAZĂR, Candidat la PREȘEDINTIA CJ ALBA

  DAN-IONEL HĂJMĂSAN, Candidat la PRIMĂRIA LUNCA MUREȘULUI

  Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților- Organizația Județeană Alba, cod mandatar 21200063

  Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  HARTĂ: Topul județelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația în 19 septembrie

  Publicat

  Un număr de 1.333 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, faţă de ultima raportare. România rămâne în continuare cu un număr mare de infectări.

  Municipiul Bucureşti (220) şi judeţele Timiş (61), Bacău (59), Suceava (55), Ilfov (52) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

  Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Harghita (5), Bistriţa-Năsăud (8), Mehedinţi (8), Mureş (8).

  Harta în format mai mare poate fi vizualizată AICI

  Județ Număr de cazuri confirmate(total) / Număr de cazuri nou confirmate

  Distribuţia pe judeţe a cazurilor noi, înregistrate în ultimele 24 de ore, este următoarea:

  * Alba – 22

  * Arad – 30

  * Argeş – 12

  * Bacău – 59

  * Bihor – 37

  * Bistriţa-Năsăud – 8

  * Botoşani – 18

  * Braşov – 51

  * Brăila – 18

  * Buzău – 15

  * Caraş-Severin – 29

  * Călăraşi – 9

  * Cluj – 35

  * Constanţa – 45

  * Covasna – 12

  * Dâmboviţa – 45

  * Dolj – 33

  * Galaţi – 9

  * Giurgiu – 22

  * Gorj – 20

  * Harghita – 5

  * Hunedoara – 16

  * Ialomiţa – 12

  * Iaşi – 39

  * Ilfov – 52

  * Maramureş – 71

  * Mehedinţi – 8

  * Mureş – 8

  * Neamţ – 48

  * Olt – 20

  * Prahova – 42

  * Satu Mare – 11

  * Sălaj – 18

  * Sibiu – 30

  * Suceava – 55

  * Teleorman – 28

  * Timiş – 61

  * Tulcea – 9

  * Vaslui – 31

  * Vâlcea – 11

  * Vrancea – 9

  * Bucureşti – 220

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Comunicat de presă PNL: Lenuţa Bubur – Un primar întotdeauna pentru oameni! Proiecte pentru Crăciunelu de Jos

  Publicat

  La ultimele alegeri locale, desfăşurate în anul 2016, în comuna Crăciunelu de Jos, doamna Lenuţa Bubur era aleasă, din nou, în funcţia de primar. Unul dintre cei mai longevivi edili din judeţul Alba, Lenuţa Bubur a reuşit investiţii importante pentru comunitate, câştigând încrederea locuitorilor.

  Ca un bun gospodar, aceasta a reuşit să implementeze proiecte finanţate prin fonduri locale, guvernamentale sau europene, găsind mereu cea mai avantajoasă variantă şi asigurând un echilibru între veniturile comunei şi necesităţile de dezvoltare.

  În ultimii 4 ani, doamna primar Lenuţa Bubur s-a preocupat de terminarea lucrărilor de asfaltare a tuturor străzilor din comună. Pentru rezolvarea diferitelor situaţii de infrastructură cât şi a situaţilor neprevăzute, comuna a fost dotată cu un tractor cu toate utilajele necesare pentru desfăşurarea activităţilor comunale: remorcă, sărăriţă, lamă de zăpadă, cositoare.

  Totodată, s-a realizat extinderea alimentării cu gaze naturale pe străzile Cloşca şi Dalas, iar în centru comunei s-a construit o parcare şi în curând toţi cetăţenii vor putea beneficia de intabularea gratuită a terenurilor din extravilanul localităţii, proiect ce se află deja în execuţie.

  Pentru ca toată lumea să beneficieze de investiţii, de la cei mici până la cei mai mari, grădiniţa, căminul cultura şi primăria au beneficiat de lucrări de renovarea a clădirilor. Primăria a mai beneficiat adiţional şi de construirea şi amenajarea unei arhive.

  Pentru activităţile şcolare, cât şi pentru cele sportive şi recreative, a fost construit un teren de sport sintetic în curtea şcolii, folosit atât pentru activităţile din cadrul şcolii, cât şi pentru alte activităţi sportive şi recreative. Nici terenul de fotbal natural din Luncă nu a fost uitat,  acesta beneficiind de amenajarea vestiarelor.

  Unul din cele mai importate proiecte ale comunei, aflat în execuţie, este construcţia podului din beton armat peste râul Târnava, pod care îl va înlocui pe cel vechi construit din lemn. Prin acest pod, 35 de gospodării vor avea un acces mai facil spre centrul localităţii, ajutând totodată la exploatarea a peste 600 de hectare de teren agricol, aflate dincolo de râul Târnava.

  Pentru următorul mandat, primarul Lenuţa Bubur propune locuitorilor comunei următoarele proiecte:

  Modernizare strada 6 Martie, respectiv construirea de rigole, şanţuri betonate şi trotuare;

  Modernizare iluminat public stradal cu leduri;

  Înfiinţarea la nivelul comunei a unui centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice;

  Amenajarea şi întreţinerea unei baze de agrement la “Apă Sărată”;

  Continuarea programului de intabulare gratuită din extravilanul comunei;

  Dotarea unităţilor şcolare de la nivelul comunei cu tablete pentru fiecare elev.

  Ghidându-se mereu după sloganul „Să nu spui niciodată că nu se poate!”, Lenuţa Bubur îi consideră pe toţi locuitorii comunei ca pe o a doua familie.

  De aceea, împreună cu preşedintele Ion Dumitrel şi cu echipele de consilieri locali şi judeţeni PNL va dezvolta în continuare comuna Crăciunelu de Jos.

  Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate