Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statul va putea acționa pentru recuperarea prejudiciilor cauzate de magistrații de rea-credință sau neglijenți

Publicat

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat, miercuri, un amendament prin care permite statului să acţioneze pentru recuperarea prejudiciului cauzat de magistraţii care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, prejudicii pentru care statul răspunde patrimonial.

„Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii inclusiv în ceea ce priveşte răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Statul exercită dreptul de regres, în condiţiile legii”, este amendamentul adoptat de membrii Comisiei care înlocuieşte articolul 52, aliniatul 3 din Legea fundamentală.

În favoarea acestuia s-au pronunţat 15 membri ai Comisiei pentru revizuirea Constituţiei.

„Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”, se prevede în actuala formă a textului constituţional.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax