Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Steagul Ungariei, desenat pe stâncile din rezervaţia naturală Cheile Râmeţului. Poliția caută autorul

Publicat

După ce a primit o sesizare din partea unei organizaţii ecologiste din Alba, Inspectoratul de Poliţie a început cercetările pentru găsirea persoanei care a desenat steagul Ungariei pe mai multe stânci în zona Cheile Râmeţului.

Este vorba despre desene ce reprezintă drapelul maghiar, cu dimensiuni între 30 de centimetri şi un metru, a căror prezenţă în zona turistică amintită a fost anunţată la poliţie de organizaţia respectivă. Reprezentanţii IPJ Alba au confirmat că a fost deschisă o anchetă în acest caz, zona fiind rezervaţie naturală, însă nu a fost reţinută deocamdată vreo infracţiune.

Având în vedere că în zonă nu se ajunge foarte uşor, nu se cunoaşte data exactă la care au fost făcute aceste desene. Poliţiştii au verificat zona de campare.

Este vorba despre nouă desene de diferite dimensiuni, de la 30 de centimetri până la un metru. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cine a realizat desenele respective, urmând să se stabilească dacă este vorba despre o încălcare a legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan.
În aceste zile sute de oameni s-au adunat la Joseni, în tabăra tineretului maghiar din Ardeal şi se pregătesc pentru Ziua Autonomiei, pe care o vor marca Duminică.
Cheile Râmețului alcătuiesc o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervaţie naturală de tip mixt), situate în estul Munţilot Trascău, judeţul Alba, nu departe de Mănăstirea Râmeţ. Accesul spre rezervație se face pe DC 73 din Teiuș spre mănăstirea Râmeț, sau pe DJ 107 din Aiud până în localitatea Brădești -Comuna Râmeț. Intrarea în chei este foarte dificilă deoarece pe o distanță de circa 1 km ele pot fi străbătute numai prin apa râului. Zona se află în custodia Albamont, a cărei rezezentanți au și sesizat poliția.

Sursa foto:  Captură video, wikipedia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. michelangelo

    sâmbătă, 10.08.2013 at 23:22

    pana la urma ce va cerceta si ce va descoperi politia. va dati seama ce competenti sunt politistii nostri daca nici macar nu stiu daca fac cercetari pentru descoperirea savarsirii vre-unei infractiuni sau fac cercetari asa degeaba. deci noi ne sesizam, cercetam, dar nu stim de ce, pentru ce și care era scopul cercetarii. la ce le foloseste pana la urma daca afla cine a desenat acele steaguri? asa tara asa militie.

  2. toma

    duminică, 11.08.2013 at 15:32

    Cind acest steag v-a fi pictat, pe usa de intrare in parlamentul romaniei, poate, se vor lua unele masuri.
    https://w ww.ghimpele.ro/2013/04/in-lipsa-unei-reactii-ferme-romanesti-un-istoric-sarb-ii-pune-la-punct-pe-extremistii-maghiari/

  3. toma

    duminică, 11.08.2013 at 15:52

    https://ww w.rbnpress.info/wp/ungaria-mare-nu-a-existat/#ixzz2Zr1P0uIj

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax