Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ştefan Bardan a depus armele. Ultimul raport al prefectului demis: „Prin dialog, am reuşit să schimb imaginea de bau-bau a instituţiei”

Publicat

Prefectul Ştefan Bardan a prezentat raportul activităţii sale la conducerea Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, într-o conferinţă de presă, ultima înainte de predarea „ştafetei” către noul prefect, Dan Simedru. Acesta a vorbit despre proiectele iniţiate, realizate sau nu, despre reuşitele sale în această perioadă, în care a avut printre obiectivele principale dialogul cu angajaţii instituţiei pe care a condus-o şi cu alte instituţii şi administraţii din judeţ, iar, printre realizări, a amintit promovarea de proiecte pe fonduri europene, care nu intrau în discuţie înainte. De acum, Ştefan Bardan se va întoarce la funcţia pe care a deţinut-o în urmă cu 8 ani, de director comercial al societăţii Apa CTTA şi va reveni în politică.

Prefectul Bardan a vorbit despre propunerile pe care şi le-a făcut la începutul mandatului său şi despre proiectele  pe care a reuşit sau nu să le ducă la capăt. Un proiect neîndeplinit amintit de prefect a fost cel început de predecesorul său, un proiect ce avea ca temă „Olimpiada de la Arieşeni din anul 2020”. „La începutul mandatului, mi-am propus să schimb imaginea instituţiei si a prefectului, să nu mai fie un <bau-bau> şi un <tătuc> al judeţului şi cred că am reuşit, prin implementarea unui dialog cu angajaţii instituţiei. Mi-a trebuit timp să îşi dea seama şi ei că nu sunt un om cu care nu se poate discuta”, a spus Bardan.

Un alt obiectiv al mandatului prefectului, amintit de acesta, a fost dialogul cu administraţia locală şi a judeţului, promovat indiferent de culoarea politică a unei adminstraţii. „Dialogul a fost în primul rând pentru a avea un comportament preventiv pe respectarea legii. La bilanţul de la începutul anului, au fost atacate vertiginos aceste probleme şi s-a constatat că ele au scăzut. Acolo unde am sesizat o posibilă nerespectare a legii pe o anumită secţiune administrativă i-am atenţionat, chiar am avut dialoguri personale cu primari sau consilii şi oamenii au înteles, şi-au rezolvat acele probleme şi atunci nu a mai fost cazul să mergem în instanţă”, a precizat Ştefan Bardan.

Un obiectiv cu care prefectul se mândreşte în mandatul său a fost scrierea şi promovarea de proiecte pe bani europeni: „Instituţia Prefectului, până la mine, nu a avut nicio intenţie clară, scrisă, de a promova proiecte pe fonduri europene. În mandatul meu, am reuşit, cu parteneri, să scriem trei proiecte pe fonduri europene, unul nu s-a finanţat şi l-am pierdut, unul l-am câştigat, iar unul este aproape pe punctaj de eligibilitate şi cred că va fi finanţat în viitor, dacă cel care vine după mine va continua acest lucru”, a mai spus Ştefan Bardan, precizând că este vorba despre un proiect în valoare de 12 miliarde lei vechi, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, ce are ca obiectiv îmbunătăţirea administraţiilor publice din mediul rural al judeţului Alba prin furnizarea de programe de instruire, consultanţe studii etc.

În mandatul său, prefectul Bardan a dat dovadă de o oarecare discreţie, comparativ cu predecesorii săi şi îşi recunoaşte lipsa de „notorietate”, întrucât nu s-a manifestat în scandaluri sau alte situaţii inconveniente, dar a menţinut mereu deschisă poarta dialogului cu instituţiile şi administraţia: „Nu am avut în mandatul meu plângeri despre modul în care prefectul şi instituţia îşi fac treaba. Nu s-a auzit niciun conflict din zona asta. Înainte prefecţii erau în conflict cu administraţia locală, în mandatul meu nu. Unii spuneau că nu am ieşit foarte mult public, e adevărat, nu am ieşit public în zona de scandaluri”.

Cât despre ce va face de acum încolo, prefectul a menţionat că se va întoarce în viaţa politică, iar, profesional, va reveni la postul pe care îl deţinea în urmă cu 8 ani, ca director comercial la societatea Apa CTTA.

La momentul conferinţei de presă (joi, 10 mai, ora 11.00), Ştefan Bardan era încă în funcţia de prefect, întrucât decizia Guvernului nu se publicase în Monitorul Oficial. Aceasta va intra în vigoare la trei zile după publicare.

Subprefecţii se vor întoarce, şi ei, la funcţiile deţinute înainte, iar Cancelaria Prefectului, de asemenea, în cazul în care nu va fi păstrată de noul prefect.

Vedeţi mai jos declaraţiile prefectului Ştefan Bardan despre mandatul său:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mircea t

    joi, 10.05.2012 at 13:58

    stiam ca sunt 8 subprefecti

  2. marius

    vineri, 11.05.2012 at 12:57

    asteptam sa mai pice din ei…. printre ei ar fi bine si Inspectorul general Sandu Cornel, ii ajunge cat a umilit si cat a facut ce a vrut. Alaturi de el sa il ia si domnul Neguciu,,, si asa poate apare si in jud. Alba lumina in invatamant!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax