Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”STELE pentru VETERANI”: Prin alergare, mai mulţi militari din ţară vor „desena” o stea pe harta României. De 1 Decembrie ajung în Alba Iulia

Publicat

stele pentru veterani De miercuri, militari voluntari, din toate colţurile ţării, membri ai echipelor Invictus au pornit într-un marş, „Stele pentru veterani”. Aceştia şi-au propus ca, prin alergare, să deseneze o stea pe harta României cu judeţele prin care trec. Destinaţia finală este Oraşul Marii Unri, în care vor ajunge pe data de 1 Decembrie. Scopul acestui eveniment este strângerea de fonduri, pentru ca veteranii răniți în teatrele de operații din Afganistan sau Irak să participe la edițiile viitoare ale Jocurilor Paralimpice Invictus.

De 1 Decembrie, întreaga ţară “aleargă” spre Alba Iulia, „spre Mecca noastră”, aşa cum spunea poetul Adrian Păunescu. Din toate colțurile țării, militari ai Armatei Române, constituiți voluntar în echipe, vor alerga spre Alba Iulia, pentru a desena o stea pe harta României. Camarazi, militari ai Armatei României, constituiţi voluntar în echipe, din Babadag, Galaţi, Iaşi, Focşani, Buzău, Vatra Dornei, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Braşov, Bucureşti, Curtea de Argeş, Craiova, Sibiu, Zalău, Cluj-Napoca şi Banat îşi unesc eforturile pentru a desena, prin alergare, o stea pe harta României, o stea pentru veterani, transmit organizatorii.

Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii” își propune prin acest eveniment strângerea de fonduri, pentru ca veteranii răniți în teatrele de operații din Afganistan sau Irak să participe la edițiile viitoare ale Jocurilor Paralimpice Invictus.

”Sunt momente în care trebuie să avem grijă de noi, în care trebuie să urmărim să ne atingem obiectivele personale și să ne îndeplinim visele. 1 Decembrie nu este un astfel de moment. 1 Decembrie este ziua nației noastre, în care trebuie să avem țeluri comune, în care trebuie să unim, nu să excludem, să ne gândim – cel puțin – unii la alții și să dăruim atât spirit, cât și energie pentru a ne hrăni sufletul și nu ego-ul.

Din toate colțurile țării, echipele Invictus se unesc pe 1 Decembrie la Alba Iulia. Pentru că luptătorii noștri de-atunci și de-acum merită! Pentru că sacrificiul lor ne obligă să ne aducem aminte! Pentru că putem!”, este mesajul lansat de membrii asociației.

Persoanele care doresc pot face donații pentru a susține echipele locale, pentru a reuşi să îndeplinească obiectivul acestor camarazi, care şi-au propus prin efortul lor să trimită cel puţin un luptător rănit în teatrele de operaţii din Afganistan sau Irak la ediţia viitoare a Jocurilor Paralimpice Invictus.

”Când veţi vedea tricolorul românesc acolo, veţi şti că sunteti o parte din el!”

foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax