Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Stenograme Mafia Lemnului din Apuseni. Un om de afaceri a încercat să mituiască un agent acoperit: ”No, desfă portbagaju!”

Publicat

Stenograme Mafia Lemnului din Apuseni. Un om de afaceri a încercat să mituiască un agent acoperit: ”No, desfă portbagaju!” i-a spus acestuia, în parcarea unui restaurant din Alba Iulia. 

Procurorii DNA Alba Iulia au anunțat joi că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de mai mulți inculpați.

Este vorba despre fostul șef al IPJ Alba, Florin Dogar, șeful poliției din Câmpeni, Dan Toma, Ioan George Moșneag, polițist la biroul intern, Ilie Dan Ciucur, polițist DGA și Alexandra Creț, polițistă.

De asemenea pe lângă polițiștii de mai sus enumerați au mai fost trimiși în judecată și doi oameni de afaceri, dar și un tăietor de lemne.

Detalii aici: Dosarul mafiei lemnului din Apuseni: Șeful IPJ Alba alături de patru polițiști și doi oameni de afaceri, INCULPAȚI. Precizări DNA

În plus, ies la lumină noi detalii din mega-dosarul DNA, legat de modul în care afaceriștii locali încercau să scape de polițiștii care îi încurcau.

Unul dintre oamenii de afaceri din zonă ar fi încercat să mituiască un investigator acoperit pentru ca acesta să intervină la București pentru a înlătura un polițist din cadrul Biroului de Operațiuni Speciale (BOS) care făcea ”probleme”.

Potrivit ordonanței de inculpare, consultate de Alba24, la data de 26 ianuarie 2022, omul de afaceri s-ar fi întâlnit cu doi investigatori cu identitate protejată unul dintre ei fiind ”dispus” să acorde sprijin pentru îndepărtarea din zona localității Câmpeni a acestui polițist.

Acesta a afirmat că este în legătură cu un ofițer din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale, care în urma intervențiilor făcute la șeful I.G.P.R ar putea să dispună ca agentul să nu mai desfășoare activități profesionale în zonă.

EXCLUSIV: Ce se află dincolo de înlocuirea șefului IPJ Alba. Mega-dosar al mafiei lemnului din Apuseni, cu conexiuni până sus

În data de 23 februarie 2022 afaceristul se întâlnește din nou cu investigatorii cu identitate protejată și îi solicită unuia dintre ei să vorbească astfel încât agentul de la BOS să fie mutat.

El ar fi spus în același timp că dacă Biroul de Operațiuni Speciale ar fi fost în subordinea inspectorului șef al IPJ Alba, Florin Dogaru, ar fi rezolvat el direct problema așa cum o va rezolva cu cu un alt agent de Poliție.

Discuțiile au fost înregistrate. La dosar există ore întregi de înregistrări telefonice și ambientale.

Om de afaceri: Că-i vinovat sută la sută și ……. și ……….. Pe …………… nu tră că la ăla l-am… numa se așteaptă de la procuror ceva… inspectorul șef… și pe ăla îl dă, cred că-l dă afară… pe amândoi ar trebui să-i dea!

Investigator acoperit: Pe cine? Pe…

Om de afaceri: Și pe …….. și pe ………..! Pe ………..  îl dă sută la sută numa va mai dura un pic…sută la sută îl dă!

Investigator: Am înțeles!

Om de afaceri: Păi cu inspectoru, cu inspectoru șef îs prieten… îs prieten de 25 de ani !

Investigator: Da cine?

Om de afaceri: O fost șef la Economic …

Investigator: Da cine?

Om de afaceri: Dogaru!

Investigator: Dogaru?

Om de afaceri: Ie da nu aparține de ……..

Investigator: Nu are nicio treabă!

Om de afaceri: Păi nu are că-i dam io ….

Investigator: V-am zis și atunci, nu au nicio treabă!

Om de afaceri: Îi dam io caschete! (…)

Într-o altă conversație, omul de afaceri face promisiuni cu privire la remiterea unor produse de carmangerie către investigator în scopul traficării influenței acestuia pe lângă factorii de decizie care pot dispune mutarea agentului BOS care deranja. Cel puțin asta spun documentele.

Astfel, în data de 25 februarie 2022 omul de afaceri s-a întâlnit din nou cu cei doi investigatori sub acoperire, la un restaurant din centrul municipiului Alba Iulia.

După ce întâlnirea din restaurant se termină, înainte de a se despărți de cei doi investigatori, afaceristul îi cere unuia dintre ei să își aducă mașina mai aproape de mașina lui și să deschidă portbagajul.

Acesta face ce i se spune, iar afaceristul scoate din portbagajul mașinii sale și pune în portgbagajul mașinii investigatorului următoarele produse alimentare: 5 litri țuică de casă, 10 litri vin alb, 10 bucăți produse carmangerie – salam în cantitate totală de 3 kg, 12 bucăți produse carmangerie – salam, alt sortiment, în cantitate totală de 6,2 kg, 2 bucăți produse carmangerie parizer în cantitate totală de 4,4 kg, 3,7 kg produse carmangerie cârnați/cremwursti.

După ce pune toate produsele alimentare în portbagajul mașinii investigatorului, la întrebarea acestuia referitor la scopul remiterii acestor bunuri îi spune direct că se așteaptă ca investigatorul să intervină astfel încât apropiații săi să fie lăsați în pace și polițistul să fie mutat.

Om de afaceri: No, desfă portbagaju.

Investigator sub acoperire: Ești prea drăguț. Da nu…

Om de afaceri: Ia apa asta….

Investigator sub acoperire: Da cei acia?

Om de afaceri: Țuică, nu vezi ce mărgele are?

Investigator sub acoperire: Ai de …. mea, da ce-s astea….(afaceristul pune o ladă cu bare de salam în portbagajul masinii investigatorului)

Om de afaceri: Vezi că ăsta-i salam de struț, primul de aici….

Investigator sub acoperire: Da după ce-mi pui atâtea omule bun?

Om de afaceri: Ia pune si ăștia…(……îi înmânează o pungă de culoare albă pe care investigatorul o pune în portbagajul masinii sale)

Investigator sub acoperire: Aiaiaiai…ce Dumnezău să fac cu astea?(omul de afaceri îi înmânează două recipiente cu un lichid)

Om de afaceri: No ai. Vezi că ăla jos e parizer da parizer făcut de pretinu ăla… închide capota, după ce o mai lasi? Îți faco poze-n Brașov cu ea.

Investigator sub acoperire: No bun…

Om de afaceri: N, ne-auzâm …

Investigator sub acoperire: Ne-auzim. Sănătate.

Om de afaceri: N-are rost să mai întrebe pe nimeni, numa să-i deie bâte. Serios că dacă… dacă nu să-l lase… nu mai discutăm, ce să-i mai… face ăștia hârtii, ce hârtii… să mai facă p..a mare… să rânjască pe acolo prin Câmpeni… râde di ceia… ști… Ne auzim!

Informațiile din ordonanța de inculpare vor ajunge în final în instanță. Acestea reprezintă în principiu varianta procurorilor. Toate persoanele din dosar beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Padurea

    vineri, 21.06.2024 at 07:53

    Dacă se dorește cu adevărat curățenie în ce privește mafia lemnului, verificati cum trebuie macar o zi documentele camioanelor supraincarcate care trec prin Sebeș și traseele parcurse.

  2. codru

    vineri, 21.06.2024 at 14:06

    de firmele austriecilor numai de bine care duc lemn si din zone protejate, vezi Retezat cum scriu ziarele…
    Rusineeeeeee

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax