Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STENOGRAME: Sindicaliștii de la Metrou, acuzați că voiau să angajeze racheți pentru asasinarea lui Cătălin Drulă

Publicat

Scandalul de la metroul bucureștean are implicații mafiote. Sindicaliștii voiau să angajeze rakeți ca să-l lichideze pe Drulă: „Trebuie să îl omorâm… la propriu”. 

O serie de extrase din rechizitoriul DNA în dosarul spațiilor comerciale de la metrou, intrate în posesia ziarului Libertatea, arată felul în care liderul sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, și colegii săi relaționau cu oamenii politici sau șefii primăriilor.

Ion Rădoi a fost trimis în judecată la jumătatea lunii trecute de către procurorii anticorupție „pentru infracţiunile de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, având ca scop obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj.”

Procurorii DNA au pus în dosar, printre alte probe, stenograme ale unor discuții telefonice între Rădoi și Ludovic Orban.

În martie 2021, în contextul campaniei de demolare a chioșcurilor deținute de sindicat în stațiile de metrou inițiate de Drulă și Paraschiv, un salariat Metrorex propunea pe un grup de WhatsApp al lucrătorilor angajarea de rakeți ucraineni care să-i ucidă pe cei doi.

Bani pentru asasinat

Angajatul se gândea ca fiecare dintre colegii săi să contribuie la cheta pentru plata asasinilor: 1.000 de lei de angajat.

„Hai pe ei”… „Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni?”…

„Hai naiba să punem preț pe capetele lor”… „5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei… facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate”… „Punem preț pe 2 capete… Drulă și directorul… și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”…

  • „Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”… „Dă-i în morții lor…”

C.C., Salariat Metrorex pe grupul whatsapp: Pe 24 martie 2021, cu două zile înaintea grevei generale, același salariat postează pe grupul WhatsApp următorul mesaj:

  • „Dacă și dă afară și taie și din bani… trebuie să îi omorâm… la propriu”.

C.C. este avertizat de Iulian Popescu, liderul organizației de tineret din cadrul sindicatului de la metrou și persoană de încredere a lui Ion Rădoi, „să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați”, notează procurorii.

Discuții cu Ludovic Orban

În încercarea de a scăpa de Drulă, Rădoi a apelat și la președintele PNL de atunci, Ludovic Orban, după cum reiese din stenogramele unei conversații telefonice pe de 2 iunie 2021, cu care vorbește pe un ton familiar.

YouTube video

Ludovic Orban: Ce faci?

Rădoi Ion: Ce să fac? Iată că…hm, cu ale mele, cum se văd așa, de la distanță. Și mai mă uit și la ale tale, că pentru mine Ludovic Orban va rămâne prieten toată viața!

Ludovic Orban: Păi, normal!

Rădoi Ion: Și… cred, cred că trebuie să dăm puțin ochi-n ochi… că nu, mai…nu știu, să mai contăm puțin, că nu-mi place ce vor oamenii ăștia.

Ludovic Orban: Îhî.

Rădoi Ion: Și care m-am întâlnit cu el la ușă când Președintele la pătrat a împlinit 58 de ani, eu eram… A venit, m-a bătut pe umăr la ușă acolo, că eu eram în hol.

Știrea completă pe Libertatea.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 16.05.2022 at 12:50

    Manevre tipic securiste ! Aşa-i când te ţin securiştii în braţe, totu-i posibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax