Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree la Alba Iulia. Primăria încearcă să stopeze înmulțirea maidanezilor

Publicat

Câinii din rasă comună sau metiși și care au stăpân vor putea fi sterilizați gratuit la Alba Iulia, în perioada 15 septembrie – 30 octombrie. Acțiunea va fi finanțată din bugetul local al orașului, cu aproximativ 45.000 de lei. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local de vineri, 30 august.

De acest program se ocupă Asociația Arche Noach Transilvania din Alba Iulia (președinte Betina Huttemann), cu care primăria încheie un contract de prestări servicii, pe o perioadă de două luni și jumătate.

Prin acest proiect, se urmărește gestionarea populației câinilor cu stăpân prin controlul reproducerii acestora, se arată în documentația ce va fi prezentată consilierilor.

Citește și Reguli noi pentru proprietarii de câini. Care sunt obligaţiile şi ce trebuie să facă medicii veterinari

Asociația amintită va avea dreptul de a stabili etapele, procedurile de prindere, metodele de sterilizare, astfel încât acțiunea să fie cât mai eficientă și puțin traumatizantă pentru câini, potrivit sursei citate.

Reprezentanții administrației locale amintesc, în acest context, de intenția lor de ”a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relației om-animal”, de obiectivul ”un oraș fără câini vagabonzi” și de ”sursa existenței animalelor fără stăpân” care, potrivit acestora, ”este dublă: abandonul și înmulțirea necontrolată a acestora”.

În raportul de specialitate, inspectorul dr. Vasile Bereș de la Serviciul Administrare Piețe, Târguri și Gestionarea Câinilor fără Stăpân precizează că dintr-o pereche de câini se nasc în medie 4 căței, iar de cele mai multe ori aceștia sunt abandonați pe domeniul public. Prin acest proiect, se previne înmulțirea speciei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax