Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân la Alba Iulia va continua și în 2024. Condițiile și bugetul programului

Publicat

Sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân la Alba Iulia va continua și în 2024. Condițiile și bugetul programului intră la aprobare în ședința Consiliului Local din luna martie.

Este vorba despre programul de subvenţionare a sterilizării câinilor cu stăpân, animale ce aparţin rasei comune și a metişilor acestora.

Operaţiile de sterilizare a câinilor vor fi realizate în cabinete veterinare autorizate de către Colegiul Medicilor Veterinari Alba.

Primăria Municipului Alba Iulia va încheia cu cabinetele veterinare, pentru acest serviciu.

Costurile estimative ale unei astfel de intervenţii de sterilizare includ înregistrarea evenimentului în carnetul de sănătate al câinelui și în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân.

Pentru anul 2024 se propune alocarea din bugetul general al Municipiului Alba Iulia a sumei de 80.000 de lei, pentru programul de sterilizare a câinilor.

Sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân la Alba Iulia. Condiții

Orice persoană fizică sau juridică, cu domiciliul/sediul pe raza municipiului

  • care deține unul sau mai mulți câini de rasă comună sau metiși, întregistrați

poate beneficia de subvenționarea sterilizării.

Animalele trebuie să fie înregistrate în RECS

Acordarea subvenției se face în ordinea depunerii cererilor. Alături de cerere, solicitantul depune și o copie după actul de identitate.

La depunerea cereriii, Primăria eliberează un bon de ordine/sterilizare. Acesta va fi completat, semnat și parafat de către medicul veterinar. O copie îi va fi înmânată proprietarului.

Medicii veterinari care au încheiate contracte cu primaria vor factura lunar contravaloarea sterilizărilor efectuate în luna anterioară.

Primăria nu răspunde de evoluția postoperatorie a câinilor sterilizați. Eventualele consultații medicale suplimentare vor fi în responsabilitatea proprietarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pamfil

    vineri, 22.03.2024 at 14:30

    cipati obligatoriu toti cainii, luata proba ADN ca in alte tari si platit impozit dupa ei.
    In italia, daca un proprietar de caine nu strange mizeria de pe domeniul public e identificat dupa ADN-ul cainelui si primeste frumos acasa o amenda de cateva sute de euro.

    De ce gratuit din bugetul local? de ce nu luati la purecat toate grupurile de feisbuc ale ONG-urilor sa vedeti cati aplaudaci sunt acolo care dau sfaturi gratuite despre „salvarea” animalelor pe banii altora sa contribuie ei

  2. Mark

    vineri, 22.03.2024 at 18:33

    @Pamphilus. Don’t be so ignorant. Those NGO’s you speak of, quite often run free sterilization programs for people. Not to mention, the hours and days from their own schedules to drive these hurt animals for medical treatment to the larger cities. Take them from the shelters, find them homes, transport them to other countries and feed them all on DONATIONS and their OWN money. Don’t worry my friend, the few lei you pay in tax (all year’s worth), didn’t go towards the dogs. No, instead it went towards the festivities of December 1st or some other local spending, if that helps you to sleep better. I, in fact, do applaud these NGO’s. I even applaud the town for doing something good for a change. 👏👏

  3. Niki

    vineri, 22.03.2024 at 20:34

    Pamfil, dacă iti place atat de mult Italia eu zic sa ramai pd acolo. Ca la câte taxe plătim noi, romanii, asta ne-ar mai lipsi: sa plătim impozit și pt. animalele de companie. Iar în ceea ce privește sterilizarea gratuita, eu o vad ca pe o inițiativa foarte bună. La răutatea ta, ti-ar putea răspunde o persoană care nu are copii, dar plătește taxe și impozite ca sa beneficieze copiii tai de școală si grădiniță gratuite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax