Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stimularea încadrării în muncă a absolventilor aflaţi în evidenţa AJOFM Alba. Vezi beneficiarii

Publicat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba acordă stimulente financiare pentru încadrarea în muncă. De acestea pot beneficia absolvenţii instituţiilor de învăţământ sau ai şcolilor speciale, care au minim 16 ani şi care sunt angajaţi,  absolvenţii care se află în şomaj şi se angajează pentru o perioadă mai mare de un an, persoanele care beneficiază de şomaj şi care locuiesc la o distanţă mai mare de 50 de km de locul unde îşi au domiciliul stabil sau cei care în perioada şomajului îşi schimbă domiciliul într-o altă localitate. De asemenea, în sprijinul încadrării în muncă a absolvenţilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba organizează în data de 28 septembrie „Bursa a locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ”. Această bursă oferă posibilitatea persoanelor interesate în găsirea unui loc de muncă să se întâlnească în mod direct, fără intermediari, cu angajatorii care au locuri de muncă vacante.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj de o primă  de  încadrare egală valoarea indicatorului social de referinţă (unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, care în acest moment are valoarea de 500 lei), în vigoare la data angajării, dacă se  încadrează cu program normal de lucru şi pentru o perioada mai mare de 12 luni.

Absolvenţii cărora li s-a stabilit  dreptul  la indemnizaţia de şomaj şi se angajează pentru  o  perioada  mai mare  de 12 luni,  în perioada de acordare a indemnizaţiei beneficiază, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Suma cuvenită se acordă după 12 luni de la data angajării.

Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiazã de o primã de încadrare acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj egalã cu de douã ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data acordãrii:

Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.

Nu beneficiază de drepturile băneşti menţionate mai sus: absolvenţii care la data absolvirii studiilor aveau raporturi de muncă sau de serviciu, absolvenţii care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, absolvenţii care la data solicitării dreptului urmează o formă de învăţământ,  absolvenţii instituţiilor de învăţământ  faţă de care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a-i încadra în muncă, absolvenţii pentru care plata indemnizaţiei de şomaj a fost suspendată  la  data încadrării în muncă,  conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni.

În sensul  Legii nr. 76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in condiţiile legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax