Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stimulent de 1.500 de lei pentru părinții care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului, aprobat de Guvern

Publicat

Părinții aflați în concediu de creștere a copilului vor primi un stimulent de 1.500 de lei, dacă aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de șase luni a copilului. Guvern a adoptat miercuri o ordonanță de urgență care prevede înlocuirea stimulentului aplicat în prezent, de 650 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Aceasta este o măsură activă care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului. 

Practic, noile prevederi sunt următoarele:

Se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei, dacă părinții aleg să se întorcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de șase luni de către copil sau vârsta de 2 ani respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani. De asemenea, după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Această ordonanță mai aduce și un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care se întorc la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului cu dizabilități cu vârstă cuprinsă între 3-7 ani”, a precizat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax