Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stimulent financiar din bani europeni, pentru personalul sanitar care lucrează cu risc de infectare cu Covid-19

Publicat

Toate categoriile de personal sanitar, în cazul cărora exista riscul să se infecteze cu COVID-19, inclusiv asistenţii medicali comunitari şi personalul din reţeaua de medicină legală, vor primi stimulentul financiar de 2.500 de lei, conform Ordonanţei aprobate in Guvernul Romaniei, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE), informează românia24.ro.

Potrivit MFE este vorba de: personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare şi personalul paramedical care transportă, evaluează, pune diagnostic şi tratează persoanele bolnave de COVID-19.

De asemenea este vorba și despre personalul care oferă servicii de asistenta medicală comunitară, respectiv servicii de îngrijire medicală, activităţi de izolare şi monitorizare a persoanelor aflate in carantină.

Stimulul financiar în vor primi și cei din din reţeaua de medicina legală implicat în manipularea şi efectuarea necropsiilor persoanelor decedate care au fost diagnosticate cu COVID-19.

Plata stimulentului de risc de 2.500 lei brut/lună va fi finanţată din Programul Operaţional Capital Uman.

sursă: românia24.ro, agerpres.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax