Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Stimulente pentru vaccinarea elevilor, luate în calcul la Guvern. Precizările ministrului Educației

Publicat

Pentru vaccinarea elevilor în învățământul preuniversitar, “se discută despre stimulente în interiorul guvernului”, a spus luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, “până nu va fi o decizie a guvernului nu mă voi pronunța cu privire la nicio ipoteză, pentru a nu crea confuzie în rândul a milioane de elevi și părinți”.

Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a spus că în cazul copiilor teste Covid “măcar de două ori pe săptămână s-ar putea face”, potrivit edupedu.ro.

Precizările au fost făcute într-o intervenție la B1 TV, , în cadrul unei discuții despre încurajarea vaccinării în mediul școlar.

Întrebat în contextul în care Guvernul vorbește despre stimulente pentru vaccinare, dacă s-ați gândit la un anumit tip de stimulente și pentru copii, ministrul Educației a spus:

“Cu siguranță da. O să vă răspund punctual despre sistemul de învățământ preuniversitar.

Dar înainte de asta aș vrea să vă spun că în mediul universitar, pentru studenți, beneficiind de autonomie universitară universitățile se gândesc deja, în funcție de specificul universității și de posibilitățile universității, la stimulente pentru studenți.

Pentru că există autonomie universitară. Pentru învățământul preuniversitar, se discută despre astfel de stimulente în interiorul guvernului, dar până nu va fi o decizie a guvernului nu mă voi pronunța cu privire la nicio ipoteză, pentru a nu crea confuzie în rândul a milioane de elevi și părinți.”

Alexandru Rafila la B1 TV, despre testarea elevilor:

“Majoritatea copiilor fac forme ușoare sau chiar inaparente. Așa că cea mai bună măsură ar fi ca părinții și persoanele vârstnice din familie, cu care copiii pot intra în contact, să fie vaccinate. Acesta e primul lucru. Și cel de-al doilea, pe care l-a menționat și un antevorbitor în emisiunea dumneavoastră, este legat de stabilirea unei proceduri foarte clare și mai ales simple, încât să fie posibilă testarea de exemplu de două ori pe săptămână a copiilor, tocmai pentru aceste cazuri care au mai puține simptome și care ar putea să fie detectate în cazul unei astfel de testări rapide. (…) Acum nu putem să facem teste în fiecare zi, dar măcar de două ori pe săptămână cred că s-ar putea face. Sigur că e un anumit efort financiar, dar consecințele legate de nefuncționarea școlilor față în față cred că sunt mult mai costisitoare, nu numai din punct de vedere financiar, cât mai degrabă legat de modul în care acești copii se vor dezvolta, din punct de vedere al modului în care acumulează cunoștințe, cât mai ales din punct de vedere al dezvoltării lor psihologice, de integrare socială ulterioară. Consecințele sunt mult, mult mai grave decât dacă le punem în balanță raportat la aceste eventuale costuri care ar putea să fie necesare pentru acoperirea testării.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ghiorghi

    luni, 16.08.2021 at 21:32

    Io cred că d……-ul Alexandrion Rafilatul este cu târâță în cap în loc de minte,cu această idee de a se vaccina elevi de cel puțin 2 ori pe săptămână.
    Ar face bine să își spele el tărâțele din cerebel de câte 2 ori pe zi.
    Baftă …-ul rafilatule

  2. Vaccinel

    marți, 17.08.2021 at 08:52

    Tu nu prea ai fost pe la scoala, este? Mai citeste o data, e un text simplu. Sau roaga pe cineva sa ti-l explice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax