Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stimulentul de inserție, pentru părinți, pe perioada stării de urgență. Declarația secretarului de stat, Alin Ignat

Publicat

bebelus copilas nou nascut

Stimulentul de inserție, poate fi solicitat oricând, pe perioada stării de urgență de către părinții cărora li s-a prelungit concediul de creștere a copilului. De asemenea și părinții cărora li s-a suspendat sau încetate contractul de muncă pe perioada stării de urgență au anumite beneficii.

Secretar de stat la Ministerul Muncii, Alin Ignat, a făcut pe Facebook, o serie de declarații în ceea ce privește stimulentul de inserție pe care părinții îl pot primi, pe perioada stării de urgență:

Părinții cărora li s-a prelungit concediul de creștere a copilului, pe perioada stării de urgență, pot solicita oricând acordarea stimulentului de inserție, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani pentru copilul cu handicap.

De asemenea, părinții aflați în plata stimulentului de inserție cărora li s-a încetat/suspendat contractul de muncă pe perioada stării de urgență, primesc neîntrerupt stimulentul, pentru o perioadă de 90 de zile.

Mai mult, părinții aflați în plata indemnizației de creștere a copilului la data instituirii stării de urgență (16.martie) care s-au reîntors la muncă, la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap sau mai devreme, pentru a beneficia de stimulent (în perioada stării de urgență), se pot reîntoarce în concediul de creștere a copilului până la finalul stării de urgență, a specificat Ignat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax