Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ştire de la cititori: La nici un an de la restaurarea Cetăţii Alba Carolina, au apărut primele dale crăpate pe Traseele fortificaţiei

Publicat

Am primit pe adresa redacţiei, din partea unui cititor care a scris pe Ştirea ta pe Alba24, mai multe fotografii din Cetatea Alba Carolina proaspăt restaurată şi amenajată cu kilometri de dale contemporane.

Întrebările pe care le-a formulat cititorul şi aspectele pe care le-a sesizat şi pe care le-au observat şi alţi localnici şi turişti care vizitează zona sunt la ordinea zilei. După nenumărate discuţii pe marginea banilor investiţi în reabilitarea Cetăţii Alba Carolina şi mai ales modalitatea în care s-a ales restaurarea acesteia, albaiulienii aduc în atenţie faptul că amenajarea aleilor din Şanţuri cu piatră modernă poate nu a fost cea mai inspirată idee.

Fotografiile în care se poate observa cum acestea sunt crăpate la nici un an de la darea în folosinţă, în comparaţie cu cele vechi, înlocuite, care au rezistat zeci de ani sunt edificatoare.

Aşteptăm în continuare sesizările Dvs. pe Ştirea ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. un om simplu

    duminică, 07.08.2011 at 15:34

    acestea nu sint dale de piatra. Sint dale din material compozit (beton presat) probabil din China. Cine a avizat restaurarea cetatii alba iulia cu materiale chinezesti ar trebui sa raspunda nu pentru fisurarea dalelor ci pentru mutilarea cetatii. Esta ca si cum Turnul Eiffel ar fi restaurat cu elemente de material plastic din China. Lichelele care s-au ocupat de „modernizarea” cetatii ar trebui sa raspunda pentru aceste aberatii

  2. cititor

    duminică, 07.08.2011 at 17:42

    sunteti culmea !! hai acum sa pozam fiecare dala din oras si sa vedem care e fisurata . . . penibil. Astea sunt problemele stringente ale orasului? Ca s-au crapat trei dale din 30.000?

  3. un om si mai simplu

    duminică, 07.08.2011 at 20:50

    Sa vedeti peste cati ani ce gauri apar, ori in dale, ori in bugetul local pentru cetate „restaurata”. Nu-i nimic, important este ca facem concursuri cu comori si alte chestii de circ de genul asta. Apropo: de ce sunt spatii de parcari prin santuri? Si pista de role este oribila, cand ploua un pic numai in cap te duci, iar dalele sunt puse auirea. Nu-i nimic, este „umbra” destula, iar altii au hotel de 5 stele. Stati linistiti, ca vin „blo(ma)gararii” si ne vor da solutii.

  4. abbilbal

    duminică, 07.08.2011 at 21:33

    Domnule „[b]om simplu[/b]” mulţumesc pentru informaţie. Al „dracului” e şi tehnica asta. Eram convins că e piatră nu „havelă”

    Domnule „cititor” chiar merită să fie fotografiate „havelele” pentru că mule sunt „măcinate” înainte de termen. Uitaţi-vă numai în parcul din cetate, că trotuarele de pe Bulevardul Revoluţiei sunt prea lungi, fără să mai vorbim şi de alte trotuare unde nu „havele” sunt de vină ci bălgrădenii pietoni că le calcă în picioare. Încep deja să plâng după piatra cubică ce-mi hârdâcănea bicicleta.

  5. mcdonalds

    luni, 08.08.2011 at 07:29

    gaurile in bugetul local sint deja facute. Bugetul local este praf iar urmatorul primar trebuie sa il trimita pe Hava dupa gratii. Sa nu uitam ca pentru proiectul de pavare a cetatii primaria s-a imprumutat 15 milioane de euro de la Unicredit.Sa nu uitam scadenta emisiilor de obligatiuni care vor deveni scadente, sa nu uitam scaderea veniturilor locale (pavarea aproape in intregime a cetatii nu aduce venituri la bugetul local decit in proportii infime iar investitiile in municipiu sunt zero barat) In curind aceasta gogoasa, numita bugetul local, va exploda dar tot albaiulineii de rand vor avea de suferit. Vinovatii se vor distra cu banii adunati in conturi si vor rade la soare, ca macaralele.

  6. ank

    luni, 08.08.2011 at 07:32

    eu am vazut ca la nici o luna de la montare a ruginit balustrada care coboara langa cimitir si nu numai intr-un loc. deci?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax