Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ȘTIREA TA: Mesaje false pe e-mail, trimise în numele BCR sau al Poștei Române. Atenție, puteți rămâne fără bani în conturi

Publicat

În ultima perioadă au fost sesizate situații în care unele persoane primesc mesaje pe e-mail, ”de înștiințare”, de la companii precum Poșta Română sau BCR Atenție însă, acestea sunt de fapt mesaje false.

Prin această metodă, li se cer destinatarilor date personale. Prin apăsarea unui link din mesaj, utilizatorii riscă să pună le pună la dispoziția unor persoane necunoscute.

Situația a fost adusă în atenție de cititori Alba24.

Printr-un astfel de mesaj, în numele BCR, utilizatorului i se solicită să-și activeze cardul ”temporar dezactivat pentru plăți online”:

De asemenea, în alte cazuri, se cere confirmarea adresei pentru livrarea unui ”pachet” prin Poșta Română.

Dacă ați primit astfel de email-uri ce par trimise de la BCR sau Poşta Română, nu vă grăbiți să dați click, poate fi vorba de o campanie de phishing.

Infractorii încearcă să te convingă că sunt mesaje reale, în aşa fel încât să dezvălui date confidenţiale, cum ar fi datele cardului bancar sau ale conturilor bancare.

Ulterior, folosind aceste date, ar putea să-ţi golească conturile. BCR a avertizat clienții, în situații similare din anii trecuți, să nu răspundă unor mesaje nesolicitate şi, dacă au cea mai mică suspiciune, să contacteze banca telefonic.

Astfel de situații au mai fost semnalate pe parcursul acestui an, metoda mesajelor prin e-mail fiind, se pare, din ce în ce mai folosită pentru acces la date personale.

Atenționări similare au transmis Poliția, ANAF sau alte instituții, care au confirmat că nu transmit mailuri persoanelor și că ”instrucțiunile” din mesajele respective nu trebuie urmate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    joi, 10.11.2022 at 13:44

    DA asa este si pe linga aceata bancile (transilvania) sunt in conplicitate cu aceste fraude desi faci toate demersurile sa-ti blocheze tranzactia nu ii intreseaza, daca ai dat aceeptul iti iau toti banii de pe card , si nu dintr-o singura operatiune ci din mai multe. caz real iau luat 1600 ron , noroc ca doar atat avea pe card

  2. gelu stoian

    joi, 24.11.2022 at 06:35

    DOAR Idiotii pot cadea in asemenea Capcane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!; „VA SI ” este MODELUL Acestor CRETINI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax