Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ȘTIREA TA: Mircea Hava-i cel mai tare… la parcare. Mașina primarului, fotografiată pe trecerea de pietoni

Publicat

parcare primar alba iulia

Șoferii din Alba Iulia par să se fi obișnuit, cel puțin în unele zone, cu noile reguli privind parcarea, cel mai probabil de teama ridicării mașinilor și plata amenzilor. Cu toate acestea, nici o lege nu poate fi destul de bună. O demonstrează chiar primarul municipiului, a cărui mașină de serviciu a fost surprinsă parcată pe trecerea de pietoni, în sensul giratoriu aflat la intersecția dintre Bulevardul Transilvaniei și Bulevardul Revoluției 1989.

Să fii șofer în Alba Iulia este una dintre cele mai mari provocări prin care poate trece un om. Pentru „fluidizarea traficului” în municipiu, Primăria a început cu amplasarea sensurilor giratorii în diferite intersecții din oraș – construite la prețul unor case, a continuat cu trecerile de pietoni supraînălțate – menite să-i determine pe șoferi să reducă viteza și în unele cazuri să-și schimbe și baia de ulei, indicatoare rutiere apărute „peste noapte” – pentru a „sălta” șoferii neatenți și nu în ultimul rând, colac peste pupăză, ridicarea „pe alese” a mașinilor parcate neregulamentar.

Toate acestea în condițiile în care în oraș sunt aproximativ 8.000 de locuri de parcare și peste 25.000 de mașini. După un calcul simplu, peste 17.000 de mașini ar trebui să fie în permanență în mișcare. Asta ar înseamna o coloană de aproape 80 de kilometri, bară la bară, cât să ajungă din Alba Iulia până în Sibiu, și chiar mai departe.

Astfel, în timp ce majoritatea șoferilor se plimbă minute în șir cu autoturismele pe străzi în căutarea unui loc liber de parcare, regulamentar, pentru a nu se trezi buni de plată și cu mașina ridicată, alții își permit să își lase autovehiculele acolo unde încap, respectiv pe trotuar sau, de ce nu, pe trecerea de pietoni.

Un astfel de exemplu a fost dat chiar de către primarul municipiului, Mircea Hava, care și-a lăsat autoturismul marca VW Tuareg fix pe trecerea de pietoni, în giratoriu, la intersecția dintre Bulevardul Transilvaniei și Bulevardul Revoluției 1989.

Imaginile au fost surprinse de către un cititor Alba24, care se întreabă de ce nu a fost ridicată mașina.

Cât despre ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, chiar primarul Mircea Hava declara, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, că este o „măsură împotriva nesimțirii”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. anti Raica

    joi, 01.03.2018 at 11:50

    Fraeri fac ce pot,șmecheri fac ce vor

  2. Nicu Vasile

    joi, 01.03.2018 at 11:58

    Pai mai nesimtit mai mare decat hava cine e in Alba Iulia?

  3. danezul

    joi, 01.03.2018 at 14:27

    Asteptam scuze publice din partea lui Hava

  4. Ana

    joi, 01.03.2018 at 17:55

    Voi astia doi care pociti limba romana!

  5. m

    joi, 01.03.2018 at 23:39

    si voi sunteti atat de rauvoitori! bineinteles ca era in misiune, cum e de fiecare data orice militian comunitar. explicatia clasica!

  6. dan

    vineri, 02.03.2018 at 08:44

    Acum doua zile un cunoscut mi-a spus ca pufosii comunitari au liste cu nr.de inmatriculare ale autoturismelor care nu trebuie amendate sau ridicate. Nu l-am crezut initial, dar totusi exista.
    Sanctiunile sunt doar ptr. noi.

  7. danezul

    vineri, 02.03.2018 at 17:17

    Primarul Mircea Hava, despre ridicarea mașinilor în Alba Iulia: „Este o măsură luată împotriva nesimțirii” Gura pacatosului adevar graieste !

  8. danezul

    vineri, 02.03.2018 at 17:54

    Sunt sigur ca primarul Mircea Hava isi va cere scuze public fata de cei simtiti care parcheaza regulamentar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax