Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ȘTIREA TA: ”Nu putem nici deschide geamul”. Parterul unui bloc din Alba Iulia, blocat de containere cu materiale de construcții


Publicat

Nemulțumire într-un cartier al municipiului Alba Iulia. O familie reclamă că în fața geamurilor locuinței, situată la parterul unui bloc de pe strada Energiei, a fost amplasat un container de materiale pentru amenajarea de șantier a lucrărilor de reabilitare derulate la blocul turn din zonă. 

”Nu putem nici deschide geamul. Trăim într-un infern, am sunat peste tot, dar nici un rezultat, nu ia nimeni măsuri.

Sunt persoane în vârstă aici, copii mici… toată ziua este gălăgie și înjurături din partea muncitorilor.

Au montat și un WC în fața blocului, miroase urât, un adevărat focar de infecție” a transmis proprietara apartamentului blocat de container.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

NOI condiții de acordare a concediilor de odihnă pentru polițiștii de penitenciare. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Publicat

aiud penitenciar

Hotărârea de guvern prin care au fost aprobate condițiile în care polițiștii de penitenciare pot beneficia de concedii de odihnă, concedii de studii, învoiri plătite, concedii fără plată și bilete de odihnă a fost publicată în Monitorul Oficial.

Polițiștii de penitenciare au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, a cărui durată se stabilește în raport cu vechimea în muncă, precum și cu perioadele asimilate în vederea obținerii unei pensii, informează legestart.ro.

Potrivit noii legi durata concediilor este stabilită astfel:

a)32 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime cumulată de până la 10 ani;

b)38 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime cumulată de peste 10 ani.

 Vechimea care se ia în considerare la determinarea duratei concediului de odihnă este aceea pe care polițiștii de penitenciare o împlinesc în cursul anului calendaristic pentru care li se acordă concediul.

Durata concediului pentru polițiștii nou încadrați

Pentru polițiștii de penitenciare nou-încadrați, precum și pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului, durata concediului de odihnă se stabilește proporțional cu perioada de activitate prestată și în raport cu vechimea în muncă.

Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor polițiștilor de penitenciare și nu poate face obiectul vreunei cesiuni, renunțări sau limitări.

Zile libere – Sărbători legale

Zilele de sărbători legale în care nu se lucrează, stabilite prin legislația națională, precum și zilele libere plătite stabilite prin acordul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.

La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă și cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată.

În situația în care incapacitatea temporară de muncă sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru îngrijirea copilului bolnav a survenit în timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se întrerupe, urmând ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a încetat situația de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de îngrijire a copilului bolnav, iar când nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate.

 Polițistul de penitenciare are dreptul la concediu de odihnă anual și în situația în care incapacitatea temporară de muncă se menține, în condițiile legii, pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, conducerea unității fiind obligată să acorde concediul de odihnă anual într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical.

Conducerea unității este obligată să ia măsurile necesare pentru ca polițiștii de penitenciare să efectueze în fiecare an calendaristic concediul de odihnă la care au dreptul.

Cum se programează concediile de odihnă

În cazul în care polițistul de penitenciare, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, unitatea este obligată să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

Polițiștilor de penitenciare ale căror raporturi de serviciu au încetat înainte de a fi efectuat concediul de odihnă li se compensează în bani concediul neefectuat, aferent perioadei lucrate

Concediile de odihnă se programează eșalonat, în tot cursul anului, ținându-se seama de activitățile specifice desfășurate și de nevoile personale ale polițiștilor de penitenciare, fără ca numărul celor aflați în același timp în concediu de odihnă să depășească o treime din efectivul structurii.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Intrare gratuită la UNTOLD și NEVERSEA 2021 pentru elevii care iau 10 la examenul de Bacalaureat

Publicat

Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea continuă tradiția și în acest an și lansează astăzi campania ,,BAC DE 10”.

De mai bine de 7 ani, această campanile susține performanța în educație prin intenția de a motiva sute de mii de tineri absolvenți din România.

”În acest an, atât de special, în care ne revenim la o viață normală, după un an de provocări, Campania inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea își dorește să-i ambiționeze și mai tare pe absolvenți, pregătindu-le la edițiile din acest an unele dintre cele mai mari nume de artiști internaționali, dar și momente unice”, transmit organizatorii.

Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, campania „BAC DE 10”oferă tuturor absolvenților de liceu, care iau nota 10 la examenul de Bacalaureat, acces gratuit la edițiile UNTOLD și Neversea din acest an.

În plus, toți tinerii care promovează examenul de Bacalaureat, inclusiv la sesiunea de toamnă din acest an, vor primi câte un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea abonamentelor pentru edițiile UNTOLD și NEVERSEA din 2021, după cum urmează:

  • la UNTOLD un voucher valoric de 10 euro
  • la Neversea un voucher valoric de 20 de euro

Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD și Neversea: ”După vestea foarte bună că în acest an vom organiza festivalul UNTOLD, astăzi vine și vestea bună că lansăm această campanie care are deja o tradiție și care ambiționează în fiecare an sute de mii de tineri într-un moment foarte important din viețile lor. Așadar, toți absolvenții care au luat nota 10 la examenul de bacalaureat în 2021 vor avea acces gratuit la UNTOLD și Neversea”.

Pe lângă accesul gratuit la ambele festivaluri, toți absolvenții de 10 vor primi și un voucher de 500 de lei la o rețea de supermarketuri.

Toți absolvenții care doresc să participe la campanie trebuie să acceseze link-ul http://untold.com/bacde10 sau http://neversea.com/bacde10 pentru a completa formularul care îi va înscrie în campanie.

Acest formular va deveni valabil din momentul afișării rezultatelor.

La ediția din acest an a festivalurilor UNTOLD și Neversea vor avea acces gratuit și absolvenții care au luat nota 10 la examenul de bacalaureat în 2020.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Tânărul din Abrud care și-a lovit cu un briceag doi prieteni a fost ARESTAT preventiv

Publicat

cutit, briceag, atac

Polițiștii din Abrud au reținut un tânăr care și-ar fi agresat doi cunoscuți, iar unuia dintre ei i-ar fi furat telefonul. Va fi cercetat, în stare de arest preventiv, pentru lovire sau alte violențe și furt.

Potrivit IPJ Alba, la data de 12 iunie 2021, în jurul orei 06,00, în urma unui apel prin 112, polițiștii din Abrud au intervenit la o locuință din oraș, unde un tânăr a reclamat că ar fi fost agresat de un cunoscut.

Citește și Atac cu cuțitul, la Abrud. Tânăr REȚINUT de polițiști, după ce a rănit doi tineri cu un briceag

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în noaptea de 11/12 iunie 2021, 4 tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, toți din Abrud, ar fi consumat, împreună, băuturi alcoolice, în locuința unuia dintre ei.

La un moment dat, unul dintre tineri, în vârstă de 34 de ani, a devenit agresiv și, folosindu-se de un briceag, l-ar fi lovit pe tânărul de 21 de ani, în zona pieptului, iar pe cel de 33 de ani, în zona unui picior.

Ulterior, agresorul ar fi sustras și un telefon mobil, aparținând gazdei, după care ar fi părăsit locuința.

Polițiștii din Abrud, cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au percheziționat locuința agresorului, ocazie cu care au găsit briceagul folosit la săvârșirea faptelor cu violență precum și telefonul mobil sustras.

Față de tânărul de 34 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt, iar în cursul zilei de ieri, 13 iunie, l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Ulterior, a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpeni, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Date oficiale: 50 cazuri COVID în România, în ultimele 24 de ore. 10 decese noi, 217 pacienți la ATI. Situația din 14 iunie

Publicat

Au fost raportate 50 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise luni, 14 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 27 decese noi; 17 dintre acestea sunt mai vechi și au fost introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătății. 217 de pacienți sunt internați la ATI.

Citește și ALBA: Un singur caz COVID confirmat în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.776 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.044.404 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 50 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 31.861 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 13.06.2021 (10:00) – 14.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 27 de decese (12 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bihor, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Olt, Timiș și Vaslui.

17 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 4 dintre acestea s-au produs în luna ianuarie 2021, 8 în februarie și 5 în martie 2021, în județele Dolj, Iași și Olt.

Dintre cele 27 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria 50-59 de ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

26 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.157. Dintre acestea, 217 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.115.344 de teste RT-PCR și 1.289.319 teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.960 de teste RT-PCR (2.387 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.573 la cerere) și 6.116 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.696 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.442 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.648 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 84 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 277 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 13 iunie, 760 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 129.600 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Prahova – 35328 – 8 – 0,23

Alba – 21257 – 0 – 0,21 (un caz nou, potrivit situației DSP Alba)

Argeș – 27414 – 4 – 0,17

Caraș – Severin – 11471 – 0 – 0,17

Bihor – 29264 – 0 – 0,15

Mun. București – 183582 – 16 – 0,14

Cluj – 57521 – 7 – 0,13

Galați – 27628 – 2 – 0,13

Sibiu – 26493 – 0 – 0,13

Arad – 23654 – 2 – 0,12

Neamț – 18953 – 0 – 0,12

Teleorman – 13710 – 2 – 0,12

Brașov – 43670 – 1 – 0,11

Covasna – 8549 – 0 – 0,11

Ilfov – 45080 – 2 – 0,11

Mureș – 23951 – 7 – 0,11

Vâlcea – 16428 – 1 – 0,11

Timiș – 54306 –  – 3** – 0,1

Brăila – 13285 – 2 – 0,09

Constanța – 42932 – 4 – 0,09

Ialomița – 10784 – 6 – 0,09

Olt – 14598 – 2 – 0,09

Sălaj – 10942 – 1 – 0,09

Vaslui – 15974 – 0 – 0,09

Dâmbovița – 22487 – 1 – 0,08

Botoșani – 14168 – 1 – 0,07

Buzău – 12578 – 1 – 0,07

Dolj – 26619 – 5 – 0,07

Iași – 42386 – 4 – 0,07

Maramureș – 20383 – 1 – 0,07

Giurgiu – 11016 – 1 – 0,06

Mehedinți – 8332 – 0 – 0,06

Suceava – 24201 – 0 – 0,06

Bacău – 26051 – 3 – 0,05

Călărași – 10051 – 0 – 0,05

Harghita – 8278 – 2 – 0,05

Hunedoara – 22863 – 0 – 0,05

Satu Mare – 12981 – 3 – 0,05

Tulcea – 8432 – 1 – 0,05

Vrancea – 10686 – 1 – 0,05

Bistrița – Năsăud – 11869 – 1 – 0,04

Gorj – 9206 – 0 – 0,02

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate