Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ŞTIREA TA pe ALBA24: Aglomeraţie şi nervi la plata dărilor, la Taxe şi Impozite Alba Iulia. Reacţia Primăriei: PROGRAM PRELUNGIT, JOIA

Publicat

poz_ 2 La Alba Iulia, e în toi sezonul aglomeraţiei la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, unde contribuabilii stau la cozi interminabile pentru a-şi plăti dările la bugetul local, cu 10 la sută reducere. Un cititor Alba24 a reclamat că, din cele patru ghişee de la sediu, doar două sunt deschise şi, în plus, funcţionarii mai şi pleacă să rezolve alte probleme, în timpul serviciului.

Mai mult, cititorul spune că nu-şi explică de ce ghişeele sunt deschise doar de la 8.00 la 15.00, în condiţiile în care majoritatea celor care au de plătit impozite sunt la serviciu în acest interval şi sunt nevoiţi să se învoiască pentru a se achita de aceste obligaţii.

UPDATE: În urma acestor sesizări, primarul Mircea Hava şi conducerea Direcţiei Taxe şi Impozite Alba au decis prelungirea programului la ghişee, valabil în fiecare zi de joi, până în 31 martie. Ghişeele vor fi deschise în intervalul orar 8.00-18.00.

Reprezentanţii primăriei transmit că nu există costuri suplimentare în cazul plăţilor online (POS, ghiseu.ro). Există doar comisioanele bancare dacă se fac ordinele de plată prin intermediul acestora.

“Albaiulienii care vor să-şi plătească impozitul la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Alba Iulia au neplăcuta surpriză să stea la cozi interminabile.

Se pare că aglomeraţia este cauzată de faptul că, până la data de 31 martie, cei care îşi plătesc integral impozitul beneficiază de o reducere de 10% din sumă. Aceasta cu atât mai mult cu cât, pe lângă plata impozitelor, aici albaiulienii mai plătesc şi alte taxe (taxa de timbru, taxa pentru înmatricularea unui autoturism etc).

Din patru casierii câte sunt la Taxe şi Impozite, doar la două se putea plăti.

Întrebată de un contribuabil de ce aceasta nu se află la ghişeu pentru încasări, o angajată a Direcţiei – consiliera Adina Pleşa, i-a răspuns acestuia că trebuie sa meargă la bancă, iar la insistenţele omului doamna i-a spus, vizibil iritată, că nu are de ce să dea explicaţii nimănui. După aceasta discuţie, doamna consilieră a mai rămas în sediul Direcţiei încă în jur de jumătate de oră”, a relatat cititorul Alba24.

Pentru plata integrală a tuturor obligaţiilor către bugetul local până la data de 31 martie, persoanele fizice beneficiază de o bonificaţie de 10%, iar persoanele juridice de o bonificaţie de 5% la impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport.

Pentru a evita statul la coadă, contribuabilii din Alba Iulia au şi varianta plăţii online. Însă unii dintre ei au sesizat că acest serviciu ar presupune costuri suplimentare.

Informaţiile şi obligaţiile de plată personale pot fi obţinute online, accesând portalul Primăriei. Vă prezentăm în continuare un set de instrucţiuni utile pentru obţinerea unui cont de utilizator al portalului:

– din secţiunea „Doresc cont” a portalului solicitaţi crearea unui cont

– trimiteţi electronic solicitarea

– confirmaţi adresa de email

– vă prezentaţi la sediul Primăriei, Calea Moţilor, Nr. 5A, Biroul Informatică (camera 20), cu actul de identitate, pentru activarea contului si furnizarea parolei. În cazul persoanelor juridice, suplimentar, este necesar sa prezentaţi o copie după certificatul de înmatriculare al firmei şi o împuternicire.

Pentru varianta de plată online, de pe portalul https://extranet.apulum.ro pot fi accesate doar informaţiile privind obligaţiile de plată personale. Achitarea online propriu-zisă se se realizează prin intermediul ghişeului virtual de plăţi, www.ghiseul.ro.

Modalităţile de plată a impozitelor şi taxelor locale sunt următoarele:

1. Plata electronică cu cardul prin intermediul ghişeului virtual de plăţi www.ghiseul.ro

2. Plata electronică folosind servicii de internet banking

3. Ordin de plată la bancă (C.U.I. 4562923)

4. Plata prin mandat poştal

5. Plata cu cardul (POS) la sediul Direcţiei Venituri

6. Plata în numerar la sediul Direcţiei Venituri.

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax