Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Știrea ta pe Alba24: „Drive in” și la ușa bisericii? Pietonalul din fața Catedralei Romano-Catolice, locul de parcare al enoriașilor

Publicat

În Alba Iulia, nici plimbarea de duminică la biserică nu mai este o deplasare plăcută, ci un drum pe care enoriașii, grăbiți să ajungă la slujbă, îl parcurg cu mașina pe care o parchează, dacă se poate, chiar la ușa lăcașului de rugăciune. Așa se face că, în ziua de repaus a albaiulienilor, pietonalul dintre Catedrala Ortodoxă și Catedrala Romano-Catolică se transformă într-o parcare aglomerată prin care trebuie să îți faci loc pentru a răzbi în biserică.

Situația ne-a fost adusă la cunoștință de un cititor Alba24, care a încercat să semnaleze problema și oamenilor legii. Din nefericire însă, reclamația sa nu a trezit interesul autorităților locale:

„Dacă te plimbi duminica pe la amiază în zona pietonală dintre cele două catedrale din Cetatea Alba Carolina, vei constata că zona respectivă seamănă mai mult cu spațiile dintre blocuri, unde fiecare se înghesuie cu mașina, nu cu o zonă turistică amenajată pentru a schimba fața orașului. Duminica trecută, în timp ce parcarea din apropierea Hotelului Cetate și cea din fața Universității erau goale și o treime din locurile de parcare amenajate pe str. N. Iorga erau neocupate, străduța dintre Catedrala ortodoxă și muzeu era înţesată cu mașini, cei ce nu găsiseră locuri de parcare libere parcând pe zona verde, în poarta muzeului și a Catedralei sau pe pietonalul dintre cele două catedrale.

Iritat de cele văzute, i-am întrebat pe cei doi politiști locali care patrulau în zona respectivă (cei doi încercuiți în fotografie) de ce nu iau nici o măsură. Mi-au răspuns că nu pot face nimic fiindcă ei trebuie să asigure paza patinoarului din Piața Custozza și nu pot să părăsească obiectivul (adică să se deplaseze 100 m până la cei care își parcau mașinile neregulamentar). Mi-au spus să sun la dispeceratul Poliției Locale și să fac o reclamație, ceea ce am și făcut. Doamna care mi-a răspuns m-a asigurat că va trimite un echipaj care să investigheze problema, însă când i-am cerut un număr de înregistrare, ca să mă interesez de reclamație, mi-a răspuns că se va rezolva, dar nu mi-a dat numărul reclamației.

M-am plimbat prin zona respectivă încă o jumătate de oră, timp în care a apărut o mașină a poliției locale, care însă nu s-a dus în zona unde erau maşinile parcate, iar cei doi politiști de lângă patinoar s-au îndepărtat cu pași mărunți, iar la un moment dat au dispărut din zonă. În tot acest timp, mașinile au rămas parcate pe zona pietonală, ba mai mult, la un moment dat, a apărut o mașină neagră care a început să se plimbe în jurul statuii lui Mihai Viteazul.

În încheiere, îi rog pe reprezentanţii bisericii să le explice enoriașilor că nu li se scad din păcate dacă încearcă să parcheze cât mai aproape de biserică, altfel s-ar putea trezi cu un credincios mai zelos care să încerce să sară direct din mașină în altar. Oricum de la autorități nu mai am nici o speranță”, ne-a transmis cititorul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Dan

    luni, 04.02.2013 at 14:53

    Azi-maine ne vom spovedi drive-through..

  2. gdo

    luni, 04.02.2013 at 17:01

    ar trebui sanctionati atat cei doi politisti de serviciu cat si dispecera… nu si-au facut treaba schimbati… ca sunt multi care ar munci… da nu au pile….

    • Anonimus

      luni, 04.02.2013 at 19:35

      Ai dreptate !

      ***** Politia !

  3. Marcus

    luni, 04.02.2013 at 17:44

    Ce sa facem daca puliticul albaiulian nu-si lasa politistii comunitari sa-si desfasoare activitatile de zi cu zi … cum se ia de cate unu de-a lor cum ii cheama la raport si ii planteaza in fata primariei … RUSINEEEE.

  4. Maryo

    marți, 05.02.2013 at 09:40

    ce sa faka politia locala frate…..?pt. ca masinile parcate pe acolo apartin ba a vreunui edil din consiliu ba al neamului acestuia!!!!!credeti ca de aia se pot atinge,
    ca vorba lui Marcus de mai sus, dupa aia face cuie in fata primariei!

  5. Maryo

    marți, 05.02.2013 at 09:42

    eu ii cunosc pe cativa dintre ei,si dak ar fi lasati sa isi faka treaba ,eu cred cu tarie ca ar face…..chiar si pe 700lei pe luna

  6. cugirean

    marți, 05.02.2013 at 11:46

    Este vorba in primul rand de bunul simt al fiecaruia dintre noi, care sunteti cetateni – chiar europeni-! Asta e una dintre situatiile jenante care vorbesc despre cat de putin educati suntem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax