Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA PE ALBA24: Faţa „nevăzută” a Şanţurilor Cetăţii din Alba Iulia. Luciu de apă tulbure, proiectoare avariate şi fântână fără apă

Publicat

O plimbare prin Şanţurile Cetăţii din Alba Iulia, într-o zi frumoasă de vară poate scoate la iveală ochiului atent la detalii unele aspecte ce ar putea fi considerate neglijenţe de „amenajare”. Un cititor Alba24 ne-a transmis fotografii şi se întreabă de ce anumite locuri din zona pusă în valoare nu sunt întreţinute cum trebuie.

În imagini, se poate vedea apă tulbure în micul spaţiu amenajat cu peşti exotici, în zona Ravelinului Sf. Capistrano, fântâna din Grădina japoneză fără apă sau proiectoare “vandalizate” în zona curtinei dintre Bastionul Trinitarienilor şi Bastionul Sf Ştefan. „Două au fost furate, unul are firele tăiate, iar trei sunt orientate aiurea, din care două luminează pământul şi un proiector luminează cerul”, spune cititorul nostru.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia ne-au transmis că luciul de apă în cauză este curăţat săptămânal, dar din păcate mătasea broaştei se reface foarte repede. Se caută o soluţie tehnică pentru înlăturarea pe termen lung a acesteia.

De asemenea, în momentul finalizării laturii de vest, deci la reîntregirea şanţurilor conform proiectului, se va pune în valoare definitiv şi grădina japoneză cu tot cu şanţul respectiv.

În privinţa proiectoarelor la care se face referire, acestea vor fi înlocuite, în cel mai scurt timp.

Dacă în primele două cazuri, problemele de amenajare ar putea fi rezolvate cu mai multă atenţie pentru detalii, în cel privind avarierea proiectoarelor reamintim că administraţia locală va demara procedura pentru achiziţia unor camere video pentru monitorizarea zonei istorice şi astfel să fie prevenite situaţiile în care unele persoane aleg să distrugă bunurile de pe spaţiul public. Vezi AICI mai multe detalii.

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. claudiu

    miercuri, 07.08.2013 at 15:22

    de ce nu ii pune primaria pe cei care iau ajutorul social sa spele si sa curete toata ziua acele bazine in care sunt pestii. Fantana arteziana din parc ar trebui spalata cu tix macar odata in saptamana ca si asa le da primaria bani de pomana celor cu ajutor social si nu fac nimic pentru banii primiti.

  2. cocolino

    miercuri, 07.08.2013 at 23:49

    Bazinele din cetate sunt departe de Primarie (niste prieteni din Curtea de Arges au facut misto de bogatia de matasea broastei existenta) fata de mica arteziana din fata Primariei care are o apa tulbure si groasa de parca s-ar fi balacit o turma de porci in ea. Dar probabil oamenii Primariei sunt cu totii in concediu. Scuzabil !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax