Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ştirea ta pe Alba24: Infuzia de cultură influenţează şi câinii vagabonzi. „Corul” maidanezilor din Parcul Unirii din Alba Iulia deranjează cetăţenii

Publicat

Prezenţa maidanezilor pe străzile municipiului Alba Iulia a devenit o realitate cu care majoritatea ne-am obişnuit demult. Şi de ce nu am accepta prezenţa acestor câini comunitari şi în capitala de suflet a românilor, când aceştia populează nestingheriţi şi capitala oficială a ţării, Bucureşti? Chiar şi aşa, există totuşi cetăţeni care ar prefera ca patrupedele să nu mai circule libere prin zonele centrale ale oraşului.

Iată că, în timp ce Alba Iulia se dezvoltă şi aspiră la statutul de capitală culturală, şi patrupedele nimănui îşi educă gusturile şi devin din ce în ce mai prezente în zonele încărcate de istorie ale oraşului. Dacă, până nu demult, aceştia îşi duceau veacul în cartierele mărginaşe ale Alba Iuliei, acum câinii comunitari sunt văzuţi din ce în ce mai des în zonele centrale şi populate, unde pot ajunge mai uşor la sufertaşele cu mâncare ale trecătorilor. O astfel de locaţie preferată de maidanezi este şi Parcul Unirii din Alba Iulia. Aici, mai mulţi cetăţeni au semnalat prezenţa unor grupuri de câini care disturbă liniştea plimbăreţilor şi care îşi duc veacul în preajma copiilor şi a băncilor din parc.

Un cititor Alba24 ne-a trimis o fotografie în care apar mai mulţi maidanezi, în Parcul Unirii din Alba Iulia. Fără grija hingherilor, aceştia stau liniştiţi pe zona verde şi aşteaptă să socializeze cu grupurile de trecători. Fără a le vrea răul, albaiulienii ar dori totuşi mutarea „corului „de maidanezi într-o altă locaţie, pentru ca Parcul Unirii din Alba Iulia să rămână o zonă sigură pentru copii şi liniştită pentru adulţii care ies la o gură de aer.

Cititorii noştri care mai întâlnesc situaţii ce pot deveni subiecte de ştiri sunt aşteptaţi să ne scrie la rubrica Ştirea ta pe Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. zeroo

    marți, 04.10.2011 at 16:10

    Ar trebui sa ii adune si din cartierele orasului, nu doar din parc. Dar se pare ca nu exista interes in aceasta privinta. Trist.

  2. deejay hau hau

    marți, 04.10.2011 at 20:00

    nu are cum sa ii mute de acolo pt ca a doua zi vin din nou la lucru. Nu stiati? Is lucratori la radio atlas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax