Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ȘTIREA TA PE ALBA24: Microbuzele care transportă persoane în zona Aiud circulă cu număr dublu de călători faţă de capacitate

Publicat

Înghesuiți la maximum, dacă numeri pasagerii, sunt cu mult mai mai mulți în picioare decât cei care au un loc în microbuz. Așa circulă oamenii pe mai multe rute din zona municipiului Aiud, câștigate prin licitație de firma „Excelent Trans”.

Întrebat despre această situație, administratorul firmei, Cristian Oancăș, nu a negat, însă susține că astfel de cazuri se întâmplă rar.

Acordarea licențelor de transport s-a făcut de către Consiliul Județean Alba și a rămas în acest stadiu la doar câteva săptămâni după licitația la care firma transportatoare a participat cu autocare și autobuze clasificate superior. Se pare că, odată acordată licența, nimeni nu mai verifică dacă transportatorul respectă programul și condițiile pentru transport de persoane.

Zilnic, elevii și adulții își asumă un risc atunci când se urcă în mijloacele de transport, obligați să ajungă la școală ori la serviciu. De frică, oamenii nu vorbesc, se rezumă la sesizări anonime. Se tem că nu vor mai avea cu ce face naveta.

Numai pe ruta Aiud – Meșcreac și retur, în special dimineața, la ora de vârf, mașinile sunt burdușite cu călători, adeseori, la sosirea în municipiu poți număra coborând dintr-un microbuz de 16 locuri peste 30 de persoane.

„Ne înghesuim cum putem, că trebuie să venim la muncă. Pentru noi, ăștia maturi și în putere, mai este cum mai este, dar sunt bătrâni și copii care trebuie să stea striviți o jumătate de oră și mai mult. Vara este cald de te topești. Aerul condiționat nu prea le funcționează. Iarna, după ce te trec apele în mașină, te dai jos. În ger de minus zece grade, ești aranjat de un concediu medical”, ne-a declarat Vasile, unul dintre beneficiarii transportului.

Chiar dacă șoferilor nu le convine situația și riscă să primească amenzi, acceptă să circule în aceste condiții pentru a avea un loc de muncă. Reprezentanții firmei de transport nu își asumă responsabilitatea, iar în caz de accident și rănirea pasagerilor de vină sunt conducătorii auto.

Administratorul firmei „Excelent Trans”, Cristian Oancăș, nu a negat existența acestei probleme, însă susține că astfel de situații nu sunt întâlnite zilnic, ci rareori, așa că nu este nevoie de suplimentarea numărului de microbuze: „Se poate, dar cazurile de acest fel sunt rare. Asta susțin cei care vor să ne caute nod în papură, dar îi sfătuiesc, dacă vor să reclame ceva, să vină la noi la birou”.

Dorel LAZĂR

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sipos

    vineri, 15.02.2013 at 17:39

    Acest lucru se intampla pe toate rutele si nu este o raritate! Oamenilor le e frica sa faca sesizari! IN FIECARE ZI E ACEEASI SITUATIE LA ORELE DE VARF!!!!!!!! STRIGATOR LA CER!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax