Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: Modernizarea străzii Măceşului din Alba Iulia, blocată de înlocuirea conductei de gaz

Publicat

Strada Măceşului din cartierul Bărăbanţ al oraşului Alba Iulia a intrat în lucrări de modernizare din primăvara acestui an. Acum, strada a rămas la stadiul de reparaţii şi arată ca un „canal”. Aşa consideră un localnic, care ne-a transmis că reprezentanţii firmei care se ocupă de amenajări au oprit lucrările, pentru ca EON Gaz să efectueze operaţiunea de înlocuire a conductei de gaz. Cititorul Alba24 ne-a scris că pe strada Măceşului nu se vede picior de muncitor, având în vedere că pentru mutarea ţevii de gaz este termen până la sfârşitul lunii.

„Aşa cum a promis domnul primar, au început lucrările la strada Măceşului din Bărăbanţ în primăvara lui 2013, pentru asta multumim, dar acum lucrările s-au oprit, strada arată ca un canal, iar reprezentanţii firmei de construcţii au spus că vor mai veni după luna august, după ce se va muta ţeava de gaz (magistrala din care sunt alimentaţi consumatorii casnici). Nu ştim cât adevăr este în spusele constructorilor, dar era bine dacă exista o infomare mai sigură a cetăţenilor. Mai vorbim şi de faptul că EON Gaz în momentul în care a dat avizul favorabil trebuia să cunoască situaţia de fapt şi dacă tot trebuie mutată ţeava de gaz măcar să fi corelat lucrările cu firma de construcţii, astfel încât să nu se întârzie atât cu modernizarea străzii Măceşului”, ne-a scris locuitorul din Bărăbanţ.

Acesta se întreabă dacă „asta înseamnă o lipsă de respect faţă de clienţii de pe strada Măceşului, din partea companiei EON Gaz?”.

Compania EON Gaz a transmis pe adresa Alba24.ro un punct de vedere cu privire la lucrările ce trebuie executate pe strada Măceşului: „Prioritatea E.ON Gaz Distribuţie este alimentarea în condiţii de siguranţă a consumatorilor de gaze naturale. Compania noastră a solicitat oprirea lucrărilor de reabilitare a carosabilului executate pe strada Măceşului din municipiul Alba Iulia, întrucât, urmare a verificărilor, s-a constatat că aceste lucrări au afectat integritatea conductei de distribuţie şi a branşamentelor de gaze naturale prin care sunt alimentaţi consumatorii din zonă.

Dată fiind această situaţie, pentru a se asigura alimentarea cu gaze naturale în condiţii de siguranţă, cea mai bună soluţie este înlocuirea conductei şi a branşamentelor de gaze naturale pe strada Măceşului. Pentru realizarea lucrărilor în cel mai scurt timp posibil, s-a decis efectuarea lucrărilor în regie proprie. Lucrările de înlocuire a conductei şi branşamentelor vor fi demarate imediat după încheierea contractului de proiectare, finalizarea execuţiei fiind estimată cel mai devreme pentru sfârşitul lunii iulie”.

Cititorul Alba24 a mai vrut să afle de ce dacă „firma de construcţii tot a pus bordurile pentru trotuar pe o parte a străzii, nu s-au pus şi dale, că au fost aduse la faţa locului?”

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au declarat că lucrările pe strada Măceşului din Bărăbanţ vor continua după ce EON gaz va muta ţeava de gaz. Cel mai probabil pe la mijlocul lunii iulie, constructorii îşi vor continua operaţiunile pe această stradă. În ceea ce priveşte dalele, acestea nu au fost montate tocmai pentru ca muncitorii de la EON Gaz să efectueze mutarea ţevii de gaz în condiţii normale.

Dacă suprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi importante pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.ro.

FOTO: Cătălin CRĂCIUN

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pingback: Lucrările de asflatare a unei străzi din Bărăbanț stagnează de trei luni din cauza unor probleme la rețeaua de gaz | Alba24

  2. Pingback: Lucrările de asfaltare a unei străzi din Bărăbanț stagnează de trei luni din cauza unor probleme la rețeaua de gaz | Alba24

  3. Pingback: Lucrările de modernizare pe strada Gării din Bărăbanț se vor finaliza în această lună. În octombrie se vor termina și pe strada Măceșului | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax