Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ȘTIREA ta pe ALBA24: Nesimțire fără limite. O femeie de circa 50 de ani a rupt o pubelă de gunoi de pe marginea drumului. Și-a îndesat resturile menajere în ea


Publicat

12687907_1059986107406220_7022128255247579019_nNesimțirea nu are vârstă, asta ne spune un cititor Alba24.ro care a surprins o femeie de circa 50 de ani, care îl loc să se deplaseze la un tomberon pentru deșeuri menajere, a ales că își arunce gunoiul într-o pubelă de pe marginea străzii. Femeia a văzut că resturile ei nu încăpeau în acel coș însă a insistat până l-a rupt. 

„Se întâmplă pe Calea Moților, chiar lângă Centrul medical Balneomed.
O doamnă, la vreo 50-60 de ani, a vrut să-și arunce gunoiul menajer, chiar a încercat să-și golească sacul de 35L (probabil îl refolosește, e ecologistă) în această pubelă de gunoi destinată trecătorilor. Când a făcut asta, cuiul care ține acel coș de gunoi s-a desprins și se poate vedea rezultatul. Am strigat după dânsa, am încercat să o întorc, dar s-a făcut că nu m-aude. Pentru că eram cu băiețelul în brațe nu am putut să alerg după ea să îi cer să îndrepte situația.
Fac apel la Primaria Municipiului Alba Iulia să desfințeze aceste pubele de gunoi pentru ca acei oameni nesimțiți și leneși să nu mai facă asta. Nu e nici prima, nici ultima dată când se întâmplă.
Doamnelor, domnilor, oameni buni… Pe banca asta stau eu împreună cu fiul meu, stau oameni care iasă la o gură de aer, care vor să se odihnească, stau copiii voștri, nepoții… Noi nu stăm pe bancă să vă mirosim și să vă vedem nesimțirea… Vă considerați cetățeni civilizați ai acestui oraș?
NU MAI FACEȚI AȘA CEVA! ARUNCAȚI GUNOIUL MENAJER ÎN PUBELE DESTINATE PENTRU ACEST LUCRU!
Vă rog frumos!” scrie cititorul Alba24.ro.

Dacă surprindeţi şi alte imagini sau evenimente pe care le consideraţi relevante pentru cititori, aşteptăm imagini şi informaţii, pe “Ştirea ta pe Alba24”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Cris

  marți, 09.02.2016 at 08:47

  Foarte urat gestul doamnei. Dar sa faci apel LA primarie sa desființeze coșul de gunoi mi se pare și mai grav. Mai bine aruncam mizeriile pe jos pentru ca o doamnă necivilizată își arunca gunoiul menajer în coșul der gunoi? Ne întoarcem în timp în acest fel.

 2. Adi

  marți, 09.02.2016 at 18:33

  A fost și nu a fost ironic apelul legat de desfințarea coșului de gunoi. Nu e prima oară când se întâmplă acest lucru (nici ultima), prefer să o văd desfințată decât să se mai întâmple. Nu mă deranjează atât de tare să îmi țin un PET, un șervețel, un ambalaj, etc. în buzunar, pentru câteva sute de metri până la pubelele de vis-a-vis de Kaufland. Sau ar fi indicat să pună niște pubele în care să nu poți arunca un sac de gunoi menajer (cu gură mai mică). Credeți-mă, e foarte deranjant când vezi saci menajeri îndesați în aceste coșuri de gunoi și ca să arunci un PET de juma de litru sau un șervețel trebuie să îndeși cu mâna gunoiul altora.

  • @Adi

   marți, 09.02.2016 at 19:35

   Sunt bipezi care arunca pe jos resturi de ambalaje pe strazi unde sunt cosuri de gunoi din 10 in 10 metri… Daca maresti distanta dintre cosuri mai mult ca sigur mizeria de pe acea strada va creste. Solutia cea mai eficienta o reprezinta camerele de supraveghere. Eu as impanzi orasul cu asemenea aparate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primul zbor al unui tânăr pilot din județul Alba, pe o aeronavă militară. Andrei Klett: ”Mi-a depășit toate așteptările”

Publicat

Ministerul Apărării Naționale l-a prezentat pe Andrei Klett, un tânăr pilot din Sebeș, județul Alba, în timpul unor simulări de pregătire cu aeronava IAR-99 Standard, iar apoi în timpul primului său zbor. 

Andrei a fost unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia și apoi a învățat la Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”. În prezent este pilot la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. 

„Unul din elementele principale pentru a deveni pilot este activitatea de simulare a zborului pe aeronava IAR-99 Standard și pe IAR-99 Șoim. După primul zbor pe aeronava IAR-99 Standard, pot să spun că toate așteptările mi-au fost depășite” – sublocotenent Andrei Klett.

La Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic absolvenții Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” de la Brașov se instruiesc în vederea obținerii brevetului de pilot militar.
Felicitări și cer senin!” au scris pe contul de Facebook al instituției, reprezentanții MApN.

IAR-99 Standard și IAR-99 Șoim sunt avioane românești de antrenament, capabile să asigure misiuni de atac la sol (CAS – close air support) precum și misiuni de recunoaștere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul ungar de Externe, Szijjártó Péter, în vizită la Alba Iulia, în contextul unor relații tensionate cu România

Publicat

Ministrul ungar de Externe, Szijjártó Péter, se va afla astăzi la Alba Iulia, într-o vizită în România pe parcursul căreia va mai merge la București și Cluj-Napoca. Detaliile vizitei sale în oraș nu au fost făcute publice dar se pare că se va întâlni cu reprezentanți ai comunității maghiar și ai bisericii, 

Cu doar câteva ore înainte de întâlnirea de marți de la București cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, Szijjártó Péter a transmis un mesaj pe Facebook: „În relația cu România, ultimele săptămâni nu au fost despre respectul reciproc”, în contextul unor relații recente tensionate între cele două țări.

Inițial, pe agenda ministrului ungar figurau doar vizite la Cluj Napoca și Alba Iulia, ulterior, pe cale diplomatică, stabilindu-se întâlnirea cu Bogdan Aurescu.

„Noi ne străduim să avem o relație bună cu toți vecinii noștri. În calitate de națiune cu peste o mie de ani, acordăm și așteptăm respect. În relația cu România, ultimele săptămâni nu au fost despre respectul reciproc, ci mai degrabă despre un schimb tăios de replici. Vom vedea ce reușim astăzi. Direcția București, apoi Cluj Napoca și Alba Iulia”, a scris marți dimineață, pe Facebook, Szijjártó.

Citește și: Cum a reacționat Ungaria la declarațiile președintelui României. Ministrul de Externe: ”Mai mult respect pentru maghiari”

Relațiile dintre cele două țări s-au tensionat după declarațiile președintelui României, Klaus Iohannis, prin care acesta a atacat dur UDMR și PSD pentru adoptarea tacită în Camera Deputaților a unui proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

”Azi, președintele României a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură. Domnului președinte Iohannis trebuie să îi fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime l-au votat la alegerile prezidențiale.

Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea, cererea noastră, mesajul și apelul nostru către președintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari”, a răspuns la momentul respectiv, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

OFICIAL: Examenul de certificare de la liceele tehnologice se susține printr-un proiect depus online. Cum se va desfășura

Publicat

Examenul de certificare de la liceele tehnologice se susține printr-un proiect depus online, prevede un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial.

“Depunerea proiectului în vederea susținerii examenului de certificare, în format pdf, se realizează on-line, la adresa de e-mail a unității de învățământ, urmând a fi arhivat în format digital și păstrat 3 (trei) ani.

În cazul în care elevii nu au mijloacele necesare transmiterii proiectului în format pdf la adresa de e-mail a unității de învățământ, acesta va fi depus, fizic, la secretariatul unității de învățământ,” se arată în documentul citat de Edupedu.ro.

Citește și: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

“Pentru fiecare candidat se completează Fișa de evaluare a proiectului de către fiecare evaluator din comisia de examinare. Aprecierea se face prin acordarea unui punctaj, pentru fiecare indicator”.

“Președintele comisiei de examinare mediază situațiile în care apar diferențe mai mari de 3 puncte la unul sau la ambele criterii de evaluare din Fișa de evaluare. Hotărârea președintelui este definitivă”.

Vezi și: OFICIAL: Calendarul examenelor la BAC 2020. În ce zi se desfășoară fiecare probă și când vor fi afișate rezultatele

“Pentru fiecare candidat, punctajul final se calculează de către comisia de examinare ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a punctajelor totale acordate de către cei 2 membri evaluatori ai comisiei de examinare și se consemnează în Fișa de evaluare, iar apoi se stabilește calificativul obținut, conform anexei nr. 2”, prevede ordinul citat.

Rezultatele finale pot fi: «admis», cu precizarea calificativului obținut pentru fiecare elev («Excelent», «Foarte bine», «Bine» sau «Satisfăcător»), «respins», «neprezentat». Cel neprezentat înseamnă că nu a depus proiectul.

Sursă: Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COVID-19 nu se răspândește prin apă: Piscinele, lacurile și marea sunt sigure. Ce trebuie să facem pe plajă

Publicat

Noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine, spun experţii în sănătate publică din Statele Unite. „Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, a transmis Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA.

„Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a spus Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing.

De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor. Similar, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deşi apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă.

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Acolo este de obicei multă lume, iar obiectele și spațiile folosite în comun (cum sunt toaletele, de exemplu) pot fi periculoase. Asta pentru că virusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate.

Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate